Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’ajuntament presenta el programa de Nadal amb més d’un centenar d’activitats

Palma, 2 de desembre de 2019- Ja està a l’abast de la ciutadania el programa de les Festes de Nadal 2019, que inclou més d’un centenar d’activitats que es faran a ciutat fins al pròxim dia 6 de gener. El document, elaborat per l’àrea de Participació Ciutadana, recull els actes de la Revetla de Cap d’Any, la Festa de l’Estendard i la Cavalcada dels Reis Mags, com a eixos centrals. També agenda activitats culturals, esportives i d’oci, així com propostes veïnals i associatives per a les pròximes setmanes.

Les activitats entorn de la Festa de l’Estendard comencen el 27 de desembre, tot i que el gruix dels actes es desenvoluparan el 31 de desembre amb la col·locació de l’Estendard Reial de la Conquesta de Mallorca i de la Cimera del Rei Martí, la Missa, la representació de La Colcada de Pere Alcántara Penya i el lliurament d’honors i distincions.

Pel que fa a la Revetla de Cap d’Anys enguany es farà a dos escenaris: la plaça de Cort i la plaça del Rei Joan Carles I. A aquests dos endrets l’ambientació començarà a les onze de la nit. A la plaça de Cort l’humorista Xavi Canyelles presentarà les campanades de Cap d’Any. La festa continuarà a càrrec del DJ Joan Campos. A la plaça del Rei Joan Carles I seran els DJ Germans Colombàs els responsables de la música. També podran seguir les campanades amb una projecció. La festa continuarà amb l’actuació del grup The Beat Bang.

Els Reis Mags i la Cavalcada tenen un pes destacat al programa, en què es recorda que del 28 de novembre al 4 de gener la Bústia Reial estarà instal·lada cada dia de la setmana a la plaça de Cort. També es recull l’arribada a Cort dels patges reials el pròxim 3 de gener per anunciar la cavalcada dels Reis i recollir les cartes dels infants. Fidel a la tradició, el 5 de gener a partir de les 18 h tendrà lloc la Cavalcada. Començarà al Moll Vell amb l’arribada de ses Majestats i seguirà amb el recorregut habitual. Ses Voltes acollirà el dia 6 de gener la tradicional “Adoració dels Tres Reis d’Orient”

El programa té també un espai destinat als Betlems on proposa la visita de fins a 17 Betlems de ciutat, 2 diorames i l’exposició “950 betlems del món”, al Centre Gallec.

De les activitats que inclou destaquen la fira de Nadal i Reis amb paradetes a la plaça Major, plaça d’Espanya, plaça de la Porta Pintada, La Rambla i Via Roma.

Les Biblioteques de ciutat esdevindran escenaris de diferents activitats com taller de postals de Nadal, racons bibliogràfics o contacontes nadalencs. Els Casals de barri prenen també protagonisme i acolliran activitats diverses com els tallers “estrelles de Nadal teixides” o “Menú green de Nadal”. Les associacions de veïnats també han presentat nombroses propostes com la “xocolatada i els tallers nadalencs” a la plaça de Serralta o la caseta del Pare Noel a Can Pastilla.

La música surt aquests dies al carrer amb diferents concerts i actuacions musicals a places, parcs, mercats i carrers de ciutat, però també a l’església de son Ferriol, l’Hospital de Son Espases o la llar d’ancians, entre d’altres.
I entre les activitats a l’aire lliure destaquen, també, el “Nadal màgic” de Nou Circ Social, cada dia de 10 a 14h i de 17 a 21h a plaça d’Espanya, plaça de la Mare de Déu de la Salut, plaça de la Porta Pintada i plaça Major.

El Castell de Bellver serà l’escenari de la Cursa de Sant Silvestre però també d’activitats ben diverses com tallers de tir de fona i escuts o visites teatralitzades. Pren protagonisme el Centre d’Història i Cultura Militar de les Illes Balears on tendran lloc la mostra de rebosteria conventual o cors i balls tradicionals

Els Teatres Municipals han programat diferents activitats com vetlades cinematogràfiques, actuacions i concerts, com el de Cap•pela o La Fada Despistada.

I, un any més, no falten les cites amb l’esport. Els poliesportius Son Moix i Germans Escales celebraran les Festes Aquàtiques de Nadal els dies 22 i 29 de desembre. També inclou la desena Copa Nadal Port de Palma El Corte Inglés i els 8Km de la Juaneda Hospitals, entre altres activitats.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email