Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Educació invertirà enguany 1,7 milions d’euros en la climatització de sis escoles infantils municipals

Palma, 7 de gener de 2020.- El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, acompanyat de la gerent del Patronat Municipal d’Escoles Infantils de Palma (PMEI), Tina Horrach i el director General d’Educació, han presentat avui el projecte d’inversió per a la climatització de cinc escoles infantils municipals. Les escoles infantils municipals que es climatitzaran al llarg del 2020 són: Es Molinar, Ciutat Antiga, Santa Catalina, Son Ferriol, s’Arenal i Son Espanyolet amb una inversió total de 1.709.841 euros.

Carrió, ha explicat que “davant el canvi climàtic i que l’estiu s’allarga cada vegada més, amb  aquest projecte millora el benestar integral dels infants i de les condicions laborals de tot l’equip de les escoles. A més, amb els nous sistemes de climatització s’inclou la renovació d’aire cosa que permet aconseguir una temperatura confortable i una millora en l’eficiència energètica”. I ha destacat que “amb aquesta inversió les escoles infantils oferiran un benestar integral als infants, al personal docent i al mateix temps tenint cura del planeta”.

Pel que fa a la climatització de les Escoles d’Infants de ciutat Antiga, Son Ferriol, s’Arenal, Son Roca i Santa Catalina, aquestes es realitzen pressupost provinent del Fons d’Inversió Sostenible de l’any  2018, amb una inversió de 1.452.192€. Els treballs consisteixen en la retirada dels actuals equipaments de calefacció i subministrament i instal·lació dels nous sistemes de climatització.

Dels nous equipaments, destaca el sistema de renovació d’aire, que substitueix gradualment l’aire de tot el centre per aire nou i fresc. Amb aquest sistema és compleix un dels objectius bàsics d’estalvi i eficiència energètica i al mateix temps és un sistema molt més saludable pels infants.

Aquest sistema, permetrà mantenir una temperatura adequada segons l’activitat dels infants en cada moment que oscil·larà entre els 21 i els 25 graus, es preveu que a l’estiu la temperatura sigui d’entre 23 i 25 graus, mentre a l’hivern sigui d’entre 21 i 23 graus.

La previsió és adjudicar el contracte a finals del mes de març i que les obres comencin al mes d’abril. La durada estimada de les obres és de 8 mesos aproximadament, tot i que es valoraran positivament les ofertes de les empreses que es presentin una rebaixa en el temps d’execució.

D’altra banda, Carrió també ha anunciat que durant el 2020 també es climatitzarà l’escola infantil de Es Molinar i que el pressupost previst per a aquesta inversió prové de Fons de Capitalitat, amb una inversió de 257.643,03 euros. Es preveu que al llarg del mes de gener es puguin treure a licitació les obres de climatització d’aquesta escola infantil municipal.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email