Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Casal Solleric acull l’exposició “Teixit conjuntiu” de l’artista Tonina Matamalas

Palma, 18 de gener de 2020- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, el director general de Difusió Cultural, Marcos Augusto i la directora del Casal Solleric, Aina Bauzà han inaugurat aquest matí al Casal Solleric l’exposició “Teixit conjuntiu” de l’artista mallorquina Tonina Matamalas.

La mostra, que romandrà oberta fins al pròxim mes de maig, està centrada en la construcció social de gènere i parteix de la proposta d’intervenir un espai humit, obscur i granellós que pot evocar un úter, com és l’espai del dipòsit. L’artista ha elaborat expressament un Fanzine expandit que va mutant i transformant-se. Per mitjà de la participació i de diferents intervencions de col·lectius i persones del teixit social de l’illa, planteja una recerca entorn de la construcció social del gènere i la possibilitat de crear altres ficcions i narratives per viure. Per a l’artista l’objectiu de l’obra és fer partícips a diferents col·lectius implicats amb la xarxa efectiva propera per tal de crear interaccions amb el teixit social local.

Segons Antoni Noguera “La feina de na Tonina Matamales qüestiona les relacions patriarcals i de gènere. Per això, el seu treball resulta tan actual i necessari. Volem als nostres espais un art que estimuli la intel·ligència col·lectiva i ens faci pensar. A més, Matamales encaixa perfectament amb les línies del centre, que preferentment treballen el feminisme i les polítiques del col·lectiu LGTBI”

Antoni Noguera: “Volem als nostres espais un art que estimuli la intel·ligència col·lectiva i ens faci pensar”

Matamalas va néixer a Andratx (Mallorca) l’any 1987. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2010), ha completat la seva formació a la Universitat Cooper Union de Nova York i a la Weissensee Kunsthohschule de Berlín. Treballa amb el dibuix-documental i els seus projectes artístics no es poden deslligar de la seva posició com a activista trans-feminista. Entre els seus treballs recents destaca el curtmetratge d’animació documental “Organizar lo (im)posible” (2017), codirigit amb Carme Gomila, el qual ha estat seleccionat i exhibit a nombrosos festivals de cinema, principalment a Europa i Amèrica Latina. Ha rebut diversos premis i nominacions entre els quals destaquen: “millor curtmetratge” al London Feminist Film Fest, Biznaga de Plata a la categoria “Afirmando los derechos de la mujer”, al festival de cinema de Màlaga, Premi del públic i menció especial a la millor direcció, al festival de Cine d’Andorra entre d’altres.

Actualment treballa juntament amb Manuela Acereda i Rosa García en un curtmetratge d’animació experimental, sobre visibilitat de narratives lèsbiques, premiat per l’Xposed Queer Film Festival Berlín.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email