Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Celebram la protecció de Can Ribes com a Bé Catalogat i a través del projecte de creació de circ i del catàleg municipal

Palma, 22 de gener de 2020.- La regidoria de Cultura i Benestar Social, celebram la decisió presa per la comissió tècnica de Patrimoni del Consell Insular de Mallorca després de la presentació d’al·legacions. La decisió ha estat declarar la fàbrica de Can Ribes com a Bé Catalogat, acceptant l’al·legació presentada de l’Ajuntament de Palma que proposava la protecció d’acord amb la fitxa del catàleg de protecció d’edificis i elements d’interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic de Palma.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera ha explicat que “la millor protecció possible per la fàbrica de Can Ribes és rehabilitar-la, donar-li ús i protegir-la com a bé catalogat i a través del catàleg municipal”. Noguera ha destacat que “el projecte de convertir Can Ribes en un centre de creació de circ és molt positiu pel nostre model de ciutat, vincula la cultura amb els barris vulnerables i serà un dels motors d’inclusió social del barri de la Soledat, a més de tenir especial cura amb els infants”.

El Catàleg de protecció d’edificis i elements d’interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic de Palma, inclourà Can Ribes i protegirà la fàbrica de la segona meitat del segle XIX que va estar en funcionament fins als anys seixanta del segle XX. La protecció però, permetrà la realització del projecte de centre de creació, formació i recerca de les arts del circ previst per la regidoria de Cultura i Benestar Social. El catàleg indica que pel que fa a la estructura es permetrà la “reestructuració, tot respectant la divisió modular del sistema estructural en cas d’haver-lo de modificar parcialment. Les modificacions estructurals permetran la comprensió de l’espai original”. També indica que “es permetrà obrir buits en els espais entre pilastres mantenint les proporcions dels buits de l’edifici original.

Antoni Noguera: “La millor protecció possible per la fàbrica de Can Ribes és rehabilitar-la, donar-li ús i protegir-la com a bé catalogat i a través del catàleg municipal”

Pel que fa al projecte, Can Ribes disposarà d’una sala d’entrenament i posada en escena, sales de creació, una sala polivalent i un espai per a oficines. L’edifici, que es va construir al segle XIX, forma part del conjunt fabril de Can Ribes, que conforma el patrimoni industrial de Palma. El projecte proposa, d’una banda, consolidar la seva estructura i, d’altra, crear un espai interior més ampli, flexible i accessible pensat per als nous usos previstos. S’actuarà a l’interior i a l’exterior, consolidant la façana i creant un espai obert a l’interior perquè pugui acollir el centre de circ previst.

Amb la rehabilitació de l’antiga fàbrica tèxtil es convertirà Can Ribes en:

Un espai de creació, investigació, entrenament, assaig i formació continuada destinat als món dels professionals i interessats en les arts del circ.

Un eix artístic, educatiu i de desenvolupament comunitari.

Un espai de producció d’espectacles.

Un espai de formació i Circ Social.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email