Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La Biblioteca de Cort descobrirà la Palma amagada sota el subsòl

Palma, 27 de gener de 2020. L’àrea d’Educació i Política Lingüística presentarà demà (28 de gener) a la biblioteca de Cort la nova publicació municipal de la col·lecció Regne de Mallorca. La ciutat romana de Palma és una obra del doctor en arqueologia de la Universitat de Barcelona, Bartomeu Vallori Márquez. Una publicació que contrasta les dades de totes les descobertes arqueològiques urbanes fetes fins al moment, les diferents referències que s’han fet sobre Palma a l’Antiguitat i aportacions historiogràfiques.

Aquest recull d’informació permetrà als lectors conèixer en quin punt es troben les investigacions que en aquests moments es duen a terme sobre aquesta temàtica, alhora que s’ofereix una proposta topogràfica de com va ser la ciutat romana que hi ha amagada sota el subsòl de la capital Balear. El document també posa en relleu que la primera ocupació humana destacada data de l’època romana, la qual cosa justificaria –des del punt de vista arqueològic- que Palma és i ha de ser Palma.

Llorenç Carrió: “L’obra del Dr. Bartomeu Vallori és molt valuosa per poder conèixer l’origen romà de Palma, a partir de les diferents restes arqueològiques i fonts documentals. Ens aporta una visió de conjunt de com va ser el seu entramat urbà”

Per al regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, “aquesta obra és molt valuosa per poder conèixer l’origen romà de Palma” i assenyala que “des de la nostra àrea treballam per donar a conèixer a la Ciutadania els més de dos mil anys de la nostra ciutat”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email