Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Casal Solleric acull COL·LAPSE. Màquina cèlibe de Joan Morey

D’esquerra a dreta, Max Andrews i Mariana Cánepa Luna, membres del comissariat Latitudes, l’artista Joan Morey, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la directora general d’Arts Visuals, Aina Bauzà.

Palma, 29 de gener de 2020.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, la directora general d’Arts Visuals, Aina Bauzà, l’artista Joan Morey i els membres del comissariat Latitudes, Max Andrews i Mariana Cánepa Luna, han presentat avui l’exposició COL·LAPSE. Màquina cèlibe, de Joan Morey que romandrà a la planta noble del Casal Solleric fins al 3 de maig d’enguany. La inauguració es durà a terme el divendres 31 de gener a les 19.30h.

COL·LAPSE. Màquina cèlibe és la primera retrospectiva de Joan Morey (Sant Llorenç des Cardassar, 1972) a la seva Mallorca natal. Consisteix en una revisió de sis grans projectes, dels quals s’exposa documentació i altres objectes juntament amb vuit peces sonores. Les majestuoses sales del segle XVIII de la planta noble i el pati columnat del Casal Solleric acullen aquest conjunt de materials, veus i cossos que, amb el seu col·lapse, ofereixen una panoràmica dels darrers deu anys de la producció artística de Morey.

Noguera ha afirmat que “per primera vegada tenim a l’illa una antològica de l’artista Joan Morey, aquesta exposició, COL·LAPSE, és especialment important, ja que simbolitza el retorn a ca seva. La carrera de Joan està molt lligada a aquesta illa amb exposicions com Bareback, el poder i la mort, amb la qual va guanyar el projecte Capella. També cal destacar que Morey va rebre el premi Ciutat de Palma que convoca aquesta regidoria de Cultura.”

Morey, per la seva banda ha explicat que “l’exposició ofereix una panoràmica de sis projectes relacionats tots ells, on el llenguatge principal és la performance. Encara que en aquest cas es tracta de performance en diferit amb registres audiovisuals i elements relacionats. M’agradaria que la mostra servís per donar a conèixer el meu treball i obrir moltes portes al sector cultural de Mallorca”.

Aquesta exposició és una adaptació de COL·LAPSE, un projecte que va tenir lloc simultàniament al Centre d’Art Contemporani de Barcelona – Fabra i Coats, el Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat i l’antiga presó Model de Barcelona entre 2018 i 2019. La mostra d’aquest nou capítol, COL·LAPSE. Màquina cèlibe, s’organitza al voltant de vitrines i pantalles de vídeo disposades a manera de sarcòfags o reliquiaris. Hi té un lloc destacat la performance per a la pantalla COS SOCIAL. Lliçó d’anatomia (2017), així com una selecció de cinc projectes anteriors, produïts entre 2007 i 2017 i desenvolupats

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email