Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Neix MAPalma per a fer visibles els actius en salut de la ciutat

Palma, 6 de febrer de 2020.- L’Ajuntament ha posat en marxa “MAPalma. La salut sempre a prop!”, un projecte per a visibilitzar i fer accessibles a la ciutadania els actius en salut dels barris de la ciutat.

L’Ajuntament es va adherir el 2014 a l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció (EPSP) del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. En aquell moment es va crear a nivell municipal una taula intersectorial amb totes les àrees del consistori i es va començar a treballar, juntament amb la Conselleria de Salut i Consum i, posteriorment, amb l’IMAS, en el desenvolupament del mapa d’actius en salut.

Aquest mapa d’actius és el resultat de l’aplicació local de l’eina Localiza Salud del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, un portal web que el ministeri posa a disposició dels municipis adherits a l’EPSP per a visibilitzar i fer accessibles els actius en salut de tot l’Estat.

Actius en salut

Un actiu en salut és tot espai, organització, entitat, recurs, persona o activitat que la comunitat identifica com a generadora de salut. El web mapalma.cat és una eina divulgativa de promoció de la salut que posa a l’abast de la ciutadania un llistat amb els més de 700 actius en salut detectats fins al moment a Palma, classificats per barris i per àrees d’interès. A més, l’eina vol potenciar la participació ciutadana permetent que qualsevol persona pugui proposar un actiu en salut per a formar part del llistat.

MAPalma és una eina que promou la salut des d’un punt de vista holístic, en el qual les persones i les comunitats ocupen un lloc central i són les protagonistes del seu benestar. Per això, a tots els barris de Palma existeixen grups d’actius, que són grups de treball vinculats als Centres de Salut dels barris i formats per professionals sanitaris, membres d’entitats veïnals o persones vinculades a la comunitat, que treballen per a identificar actius en l’àmbit local.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email