Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Jaume Reus i Adonay Bermúdez guanyadors del concurs de contractació de comissariats 2020 del Casal Solleric

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, la directora general d’Arts Visuals, Aina Bauzà i el guanyador de la Línia 1 de la convocatòria de contractació de comissariats 2020 del Casal Solleric, Jaume Reus .

Palma, 10 de febrer de 2020.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, la directora general d’Arts Visuals, Aina Bauzà i el guanyador de la Línia 1 de la convocatòria de contractació de comissariats 2020 del Casal Solleric, Jaume Reus, han presentat avui els projectes guanyadors de la convocatòria de contractació de comissariats.

Pel que fa a la Línia 1 (Espai Dipòsit) s’han presentat un total de 13 projectes, mentre que ala línia 2 (Planta Baixa i Entresol) s’han presentat 17 projectes. El jurat ha estat format per Irene Amengual, mediadora artística, Mery Cuesta, artista i comissària independent i Pau Waelder, comissari independent.

Noguera ha afirmat que “amb aquests projectes i tota la programació anual del Solleric, el Casal es converteix no només en un espai d’exposició, sino en un espai de reflexió i pensament crític, els temes de les obres són de rabiosa actualitat”. El tinent de batle també ha volgut destacar que “aquest concurs forma part d’una feina que es va iniciar amb el concurs per a la selecció de la nova directora del Solleric, jurats experts i independents per a la selecció tant de la direcció del centre com en aquest cas per al comissariat i la programació”.

Pel que fa a la Línia 1 (Espai Dipòsit), per unanimitat, el jurat ha escollit el projecte Performar Dipòsit. Adultcentrisme i saliva, del comissari Jaume Reus, per la solvència, dinamisme i experimentació del mateix, així com, per la connexió i relacions de mediació que desenvolupa amb el context local. És un projecte concebut a tres bandes –específicament per a l’espai Dipòsit- pel comissari i els artistes Javier Peñafiel i Gabriel Pericàs. A través de l’acció performativa i la conferència dramatiitzada es resignifica l’espai.

Respecte a la Línia 2 (Planta Baixa i Entresol), per unanimitat, el jurat ha escollit la proposta expositiva d’Adonay Bermúdez 2022:Under Destruction per la rellevància tant local com internacional del tema, el qual és tractat en clau de futur: els conceptes de construcció i destrucció i una reflexió sobre l’urbanisme des de la mirada plural d’un conjunt d’artistes locals, nacionals i internacionals de trajectòria rellevant . També s’ha valorat el vincle cap a la comunitat a través d’un ampli programa de mediació.

Les exposicions estan previstes que s’inaugurin durant el mes de maig.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email