Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat concedeix la llicència de construcció de 19 habitatges de protecció oficial al barri Amanecer

La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol.

Palma, 18 de febrer de 2020.- El Consell de Gerència d’Urbanisme ha aprovat avui la llicència de construcció presentada per l’Institut Balear de l’Habitatge per a la construcció de 19 habitatges amb un pressupost del projecte de 2.029.534,78€. El termini d’execució del projecte és de 36 mesos.

Aquest és un dels 8 projectes que l’iBAVI té en marxa per a construir fins 195 habitatges de protecció oficial a Palma amb una inversió total de 25 milions. Els solars on s’han de construir aquests habitatges han estat cedits per l’Ajuntament.

La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, ha afirmat que seguim avançant de la mà del Govern per pal·liar la necessitat d’habitatge assequible a la nostra ciutat. “Hem de revertir anys d’inacció. Ara és una prioritat per a les dues institucions i ho afrontam amb celeritat però també sabent que hi ha altres mesures que s’han d’adoptar paral·lelament.

Actualment hi ha 1.038 habitatges de protecció oficial i 380 del Patronat Municipal de l’Habitatge (PM-RIBA) i suposa només un 0,5% del total del parc d’habitatges. Amb l’increment que s’està gestionant, augmentarem un 13% d’habitatge públic, i l’objectiu és arribar a tenir un mínim d’un 20% públic del parc d’habitatges total.

Neus Truyol: “el repte de l’emergència habitacional passa per construir més habitatge públic però també per més col·laboració institucional amb assumptes com l’Observatori de l’Habitatge o l’Oficina Antidesnonaments”

De fet, i en relació al Decret d’Habitatge que prepara el Govern la regidora ha expressat la màxima col·laboració interinstitucional de l’Ajuntament de Palma perquè els objectius són comuns. De fet la regidora ha recordat que ja amb l’aprovació de la llei d’habitatge la legislatura passada ja es preveia una bateria d’eines i que confiam que es desenvolupin. 

Feim feina per aconseguir més HPO i agilitzar la tramitació de llicències dirigides a HPO, com ja s’està fent.

Pel que fa a la possible col·laboració públic-privada, es de la regidoria s’estudia aquesta possibilitat però amb una sèrie de condicions diferents plantejades fins ara. Des de l’Ajuntament es planteja que la cessió sigui d’un màxim de 40 anys, que siguin projectes de qualitat, uns preus taxats per l’Ajuntament, i que combinin usos juntament amb l’habitatge. Turyol també ha posat èmfasi en que “han de ser les administracions les que determinin quines persones ocupen aquests habitatges i sempre han de ser en règim de lloguer” i la regidora ha afegit que aquests s’han destinar als col·lectius que més necessitat d’habitatge temporal tenen, com poden ser joves o persones majors.

Truyol ha manifestat també que des de l’Ajuntament de Palma es treballa en la creació d’un Observatori de l’habitatge i que aquest hauria de ser conjunt de les administracions públiques com Govern de les Illes Balears i la UIB. L’Observatori ha de servir per conèixer la realitat de l’habitatge del municipi i posar en marxa mesures per posar fre a l’especulació amb l’habitatge.

El Consell de Gerència d’Urbanisme aprova el projecte presentat per l’IBAVI en un dels 8 solars cedits per l’Ajuntament

Respecte a l’Oficina Antidesnonaments, des de l’Ajuntament es demana una major implicació de la resta d’administracions públiques. Actualment és l’únic servei destinat a la prevenció de desnonaments i de gestió dels casos de major vulnerabilitat.

Truyol ha afirmat que “requerim que el Fons Pla Estatal de l’Habitatge  destini una part important d’aquest fons en la rehabilitació del parc d’habitatges. Reclamam inversió per part de l’Estat en la millora dels habitatges existents als nostres barris”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email