Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar Social destinarà 700.000 euros en subvencions a entitats sense ànim de lucre

Palma, 19 de febrer de 2020- El tinent de batle Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la coordinadora de Benestar Social, Catalina Trobat, han presentat avui en les subvencions adreçades a entitats sense ànim de lucre que desenvolupen programes considerats com a prioritaris per aquesta àrea.

La junta de Govern ha aprovat avui aquest paquet d’ajuts que té per objectiu establir un procediment de col·laboració entre l’Administració Pública i les entitats, per tal de gestionar activitats d’interès públic com són projectes i activitats que reforcen l’actuació municipal o que arriben allà on no ho fa l’acció municipal, amb la finalitat de contribuir a fer de Palma ciutat d’igualtat d’oportunitats.

Es destinaran 700.000 euros que es divideixen de la següent manera:

  • Una línia general dotada amb 50.000 euros i que està adreçada a pal·liar les necessitats de les persones o col·lectius. Cobreixen l’alimentació amb 25.000 euros i els altres 25.000 euros es destinen a finançar estudis que plantegin alternatives a la manca d’habitatges socials o projectes en aquest sentit.
  •  Altres 45.000 euros per dur a terme actuacions destinades a competències parentals.
  • 80.000 euros per engegar projectes socioeducatius de prevenció i inclusió social.
  • 500.000 euros per al treball comunitari a una línia específica d’acció preventiva en el territori. Aquest és un dels objectius prioritaris de l’àrea: continuar l’aposta per la prevenció comunitària centrada en el territori fins assolir la seva consolidació, especialment amb infants i joves. Aquesta quantia creix respecte al 2019, en què va ser de 450.000 euros.
  • Pel que fa a les persones amb discapacitats es destinen 25.000 euros per dur a terme activitats innovadores de promoció de l’autonomia.

L’objectiu de l’àrea és apostar per la col·laboració amb el tercer sector

Les subvencions continuen amb el compliment dels acords del Pacte per a la Inclusió que surten dins el primer trimestre de cada any, alhora que consoliden el canvi de model d’ajuts i de feina ja iniciat en convocatòries anteriors. Es posa l’accent en les necessitats bàsiques més enllà de la perspectiva assistencial, abastint també la prevenció, l’acompanyament i l’organització personal. I, en darrer lloc, reivindiquen la feina de les xarxes territorials, la qual cosa permet afavorir i generar contextos preventius.

La Junta de Govern d’avui també ha aprovat l’adjudicació del servei per la defensa tècnica i representació en els procediments de desallotjament relatius al poblat de Son Riera – Son Banya, per valor de 183.501,47 euros. S’ha adjudicat un primer lot de defensa tècnica a l’empresa Gabinet Begut SLC per import de 136.125,06 euros i un segon lot per a la presentació processal (procuradors) per un import de 47.376,41 euros. El preu inicial de la licitació era de 247.660,25 euros.

Noguera: “Amb aquesta adjudicació continuam la feina per a que Son Riera – Son Banya sigui un solar i es pugui cedir al Govern perquè passi a ser una residència”

Noguera ha explicat que “amb aquesta adjudicació continuam la feina per a que Son Riera – Son Banya sigui un solar i es pugui cedir al Govern perquè passi a ser una residència”.

L’objecte del contracte és la contractació dels professionals en dret encarregats per una banda, de la interposició, defensa tècnica i seguiment de procediments judicials de desallotjament, incloent-se també la interposició de recursos i execució de sentències (advocat/s) i, per l’altra, la representació processal de l’Ajuntament en els diferents litigis (procurador/s).

La necessitat d’aquests serveis professionals està prevista per a la interposició, com a màxim, de 95 procediments judicials de desallotjament. Aquest nombre és coincident amb els habitatges que, per assolir l’objectiu de la seva total desaparició, queden per demolir.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email