Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Truyol reclama urgència en l’acord per a regular l’arribada de creuers a Palma

Palma, 26 de febrer de 2020.-  La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha assistit avui al Consell d’Administració d’Autoritat Portuària com a membre representant de l’Ajuntament de Palma i ha traslladat la preocupació per fer efectives les restriccions acordades en el marc dels acords de governabilitat i amb les parts implicades, és a dir, APIB i Govern.

Truyol ha considerat necessària la moratòria i al mateix temps insta a les parts a acordar amb urgència una regulació limitadora per a l’arribada de creuers.

“La declaració d’emergència climàtica afecta a la nostra ciutat en molts aspectes i un d’ells és la pressió humana i ambiental que suporta i que els creuers generen. És un reclam ciutadà i una responsabilitat pública”.

Neus Truyol recorda que s’ha de treballar per evitar la massificació turística i en el cas del creuers la planificació i previsió és vital. “La moratòria permetrà treballar amb un acord entre les parts, és important que els contractes amb les navilieres s’ajustin als paràmetres de protecció mediambiental i permetin disminuir la pressió humana a la ciutat”.

La regidora ha manifestat la preocupació per les conseqüències ambientals, paisatgístiques i de pressió humana que suposen els creuers i pels efectes en la desconfiguració del model de ciutat. “Volem una ciutat per a ser viscuda, i no un parc temàtic desnaturalitzat. Hem de treballar per posar sostre al turisme, i per tant als creuers”.

A més, la regidora ha proposat que les institucions implicades estudiïn la possibilitat de crear una Àrea de Control d’Emissions (ECA) a la Mar Mediterrània, tal i com proposa l’entitat Aliança Mar Blava. “Aquesta àrea de control permetria limitar la contaminació de l’aire produïda pels vaixells, i aplicar estàndards més estrictes sobre les emissions per tal de garantir l’equilibri entre la sostenibilitat del sector marítim i la protecció ambiental i social de les poblacions costaneres del Mediterrani”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email