Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Educació implantarà el projecte ‘Escudella’ a les escoles infantils municipals per garantir una alimentació saludable i de proximitat

El regidor d’Educació, Política Lingüística i Memòria Històrica, Llorenç Carrió.

Palma, 28 de febrer de 2020.- L’Àrea d’Educació, Política Lingüística i Memòria Històrica de l’Ajuntament de Palma implantarà el projecte ‘Escudella’ a les escoles infantils del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants de Palma. El projecte pretén impulsar una alimentació saludable i de proximitat.

El regidor d’Educació, Política Lingüística i Memòria Històrica, Llorenç Carrió, ha explicat que “Escudella suposarà a mig termini un canvi integral en la manera de gestionar tots els aspectes relacionats amb l’alimentació seguint criteris de salut, sostenibilitat i també sobirania alimentària”. El regidor ha afegit que “els canvis que implementam també compleixen amb l’objectiu de lluita contra l’emergència climàtica, ja que amb aquesta alimentació de proximitat evitam recorreguts llargs de transport dels aliments i emissions”.

D’altra banda, el projecte ‘Escudella’, pretén assolir tres objectius: treballar per Palma com a Ciutat Amiga de la Infància, millorar l’alimentació i fer-la més saludable i sostenible amb productes locals i de quilòmetre zero de petits productors i finalment posam a l’educació pública com exemple de qualitat i del que ha de ser una escola infantil.

El projecte preveu licitar un contracte de subministrament d’aliments en que es prioritzin els aliments de proximitat, locals i de temporada a més d’ecològics sempre que sigui possible.

La previsió que s’ha fet des del Patronat Municipal d’Escoles d’Ifnants per engegar aquest projecte es la següent:

– Des de mitjans de març fins a finals d’agost, introducció de menús de transició, que facilitaran el pas cap al nous menús esmentats.

– Treure la licitació del contracte de subministrament dels aliments abans del mes de juny de 2020.

– Implementació progressiva dels nous menús amb abastament d’aliments de proximitat i ecològics a totes les escoles del PMEI, a partir del curs escolar 2020-2021

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email