Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Ministeri de Transició Ecològica publica l’avantprojecte de la nova depuradora de Palma

Palma, 28 de febrer de 2020.- El Ministeri per a la Transició Ecològica i el repte demogràfic ha iniciat el tràmit d’exposició pública dels projectes i els estudis d’impacte ambiental de l’Ampliació i Remodelació de l’EDAR de Palma II i de l’Emissari de la EDAR de Palma II.

Així mateix, es publica la relació de béns i drets afectats per aquestes obres, per a informació i possibles al·legacions dels afectats.

L’exposició pública es realitzarà durant 30 dies des de la publicació al BOIB i el BOE, i es podran presentar les al·legacions a l’Ajuntament de Palma, la Delegació del Govern o el propi Ministeri.

A l’anunci, el Ministeri de Transició Ecològica recorda que el sanejament de la Badia de Palma “va ser declarat obra d’interès general de l’Estat pel Reial Decreto-llei 3/1993 de 23 de febrer. Les “Actuacions de Sanejament i Depuració a Palma” es troben incloses a l’Annex I d’Actuacions d’interès general del Protocol General entre el Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, i el Govern de les Illes Balears de col·laboració en l’àmbit del sanejament i la depuració.

Igualment es constata que l’actual EDAR II de Palma “no disposa de capacitat per tractar la totalitat del cabal que rep, pel qual part d’aquest s’impulsa a la planta de Palma I (EDAR I de Sant Jordi). Així mateix, l’EDAR II no té línia de tractament de fangs, que també són bombejats a l’EDAR I.

Tal i com expressa la publicació del Ministeri, la finalitat d’aquesta actuació que tramita és proporcionar la infraestructura per al tractament de la totalitat de les aigües residuals, independitzant-la de l’EDAR I.

El projecte d’ampliació i remodelació de l’EDAR II que se sotmet a exposició pública inclou:

  • Bombeig d’aigua bruta
  • Pretractament, tractament primari per procés físico-químic i decantació
  • Tractament biològic amb eliminació de nutrients
  • Decantació secundària
  • Tractament terciari
  • Dipòsit d’aigua tractada
  • Línia de fangs: espessament, digestió anaeròbia, hidròlisi tèrmica i deshidratació.
  • Línia de gas amb cogeneració
  • Tractament de retorns

Pel que fa a l’emissari, es projecta una conducció per a la sortida dels excedents de l’EDAR que no puguin ser aprofitats per a reutilització.

Aquests són els projectes que es sotmeten a exposició pública durant 30 dies i s’han comunicat directament també a les administracions afectades, com és el cas de l’Ajuntament de Palma i EMAYA.

Es pot consultar tota la documentació a les oficines d’EMAYA a Son Pacs, edifici de xarxes, concertant cita prèvia a secretariaprojectes@emaya.es.

Així mateix, cal recordar que EMAYA ja està executant les obres de construcció del dipòsit de laminació adjunt a la depuradora i el col·lector interceptor d’aigües residuals i pluvials, que evitaran bona part dels vessaments a la badia de Palma.

El nou col·lector i el dipòsit de laminació van ser possibles gràcies a la recuperació del cànon de sanejament del Govern de les Illes Balears durant el passat mandat, quan Neus Truyol estava al capdavant de l’empresa pública, i que havia estat eliminada pel Partit Popular.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email