Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort amplia les restriccions contra el ‘turisme d’excessos’

Palma, 04 de març de 2020.- La Junta de Govern ha aprovat avui la declaració de diferents Zones d’Especial Interés Turístic (ZEIT) com a mecanisme per a què la Policia Local pugui actuar amb més seguretat front el turisme d’excessos principalment a S’Arenal. Així, en concret s’ha aprovat que entrin en vigor quatre zones ZEIT entre dia 1 d’abril i fins dia 30 de setembre d’enguany.

En aquest sentit, es tracta de les mateixes zones ZEIT que la temporada passada amb una zona ZEIT, la que es refereix a mesures per evitar situació incívica consum alcohol al carrer Joaquim Verdaguer (del número 1 al 14) i del carrer Cartago del número 19 al 25 en uns horaris concrets que, com a novetat, enguany l’horari que abans era de 5 a 8 de la matinada (temporada passada) i en aquesta temporada serà de la 1 de la matinada a les 8 del matí. Aquesta ampliació s’aplica per tal de millorar la convivència amb el veïnat i després d’haver escoltat el sector de la restauració i veïnats i veïnades.

Aquesta mesura afecta al carrer Joaquim Verdaguer en el tram comprès entre carrer Cartago  i carrer de Trasiné, i tram del carrer Cartago entre els carrers Germà Bianor i Ferran Alzamora.

En concret en aquest espai s’obliga a la Policia Local a informar de la necessitat del respecte al descans del veïnat.

També s’ha aprovat avui la declaración de tres zones ZEIT més:

  • Mesures contra la situació incívica de consum massiu inadequat d’alcohol amb l’objectiu de protegir la salut pública del consum inadequat d’alcohol.

L’àmbit d’aplicació és a les zones de l’avinguda Gabriel Roca (des del número 1 i fins la Torre de Peraries); carrer Joan Miró (del número 1 i fins a l’altura del número 79 i entre el número 269 i final del terme); tota la zona de Platja de Palma delimitada pel perímetre entre carrers Pins, Octavi August, Tramuntana i Ma-19 fins a final de terme en sentit a Llucmajor i fins el Mar i també centre de Palma delimitat per avingudes.

Es prohibeix en concret en aquestes zones l’exposició de productes d’alcohol i la seva publicitat en establiments públics, tant al seu interior com en les seves terrasses, façanes així com a l’espai públic, quan puguin ser visibles des de l’exterior.

En aquest àmbit no es poden servir begudes ni menjar a l’exterior dels establiments.

  • Mesures contra la situació incívica provocada per la manca de delimitació física dels denominats Biergarden al c/Bartomeu Salvà

En concret són mesures que obliguen als titulars dels establiments a delimitar físicament les terrasses. No es permet als establiments servir cap tipus de menjar o begudes que pugin ser consumides a l’exterior dels establiments.

  • Llançament indiscriminat de fulletons de publicitat dinàmica a la zona de Platja de Palma

A l’àmbit comprès entre la zona de Platja de Palma delimitada pels carres Pins, Octavi August, Tramuntana i Ma-19 fins al final del terme en sentit Llucmajor i fins al mar es prohibeix el llançament indiscriminat de fulletons de publicitat dinàmica i la llicència d’agent de propaganda.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email