Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort organitza una cinquantena d’activitats per commemorar el 8M

Palma, 5 de març de 2020- L’Ajuntament de Palma ha augmentat fins a una cinquantena les activitats de la corporació per a commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Un recull d’activitats per tal de visibilitzar el compromís amb la igualtat de gènere, l’impuls de polítiques locals feministes i de la perspectiva transversal de gènere a les polítiques públiques a la nostra ciutat.

Es tracta d’un programa d’actes divers, plural i cooperatiu, engegat des de diferents àrees municipals com cultura, benestar social, esports, promoció econòmica i ocupació, turisme, sanitat i consum, així com d’entitats socials com la Fundació Naüm, Treball solidari, Germandat de Mestres jubilats i jubilades, la Creu Roja i Estrellas&Duendes, entre d’altres.

Els actes es van iniciar el dimarts 3 de març, al Centre Social Flassaders amb “Onades feministes”, una lectura de texts feministes amb intervenció artística. Finalitzaran dissabte 28 de març amb el seminari formatiu i de lideratge “Trencant el sostre de vidre”. Hi ha previstes prop d’una cinquantena d’activitats entre tallers, xerrades, taules rodones, representacions, concerts i rutes guiades, entre d’altres.

Programa d’activitats

L’àrea de Turisme, Sanitat i Consum organitza quatre rutes guiades per Palma sobre dones, que es realitzaran dia 7 de març en català, castellà, anglès i alemany.

Cartell de les jornades “Dones de Son Gotleu” organitzades per l’àrea de Cultura i Benestar Social.

El mateix dia, l’àrea de Cultura i Benestar Social ha preparat un especial Dia de les Dones a Can Balaguer amb les visites teatralitzades “Dia de Rebuda”. A més, el 10 de març es durà a terme la jornada “Dones de Son Gotleu” a la plaça del centre de salut, que comptarà amb la inauguració d’una exposició i un taller gratuït de batucada per a dones.

També dia 7 l’IME organitza el IV Trofeu de Piragüisme Femení, a més, durant tot el mes es podrà visitar l’exposició “Pioneres, origen de l’esport femení a Espanya” a la plaça de Monsenyor Mairata de Son Sardina.

De fet, a més, amb aquesta exposició arrencarà el PalmaDona2020 que, enguany, recull un ventall de 16 esdeveniments i actes gratuïts dedicats a l’esport femení.

Presentació del PalmaDona2020

Amb l’objectiu de visibilitzar les aportacions de les dones al programa s’inclouen les propostes del Servei de Joventut STREETPALMA #DONESVISIBLES, la primera d’elles es farà el pròxim dijous 5 de març de 18 a 20 h a la plaça Institut Balear (plaça del Tub) i DONESVISIBLES DEIXAN EMPREMTA, el dissabte 14 de març a l’Espai Jove Migjorn. També trobam les propostes del Centre Social Flassaders i la col·laboració amb la XI Mostra de cinema de Muntanya de Palma en què projectaran dos documentals protagonitzats per dones, es tracta de Beloved, de Yaser Talebi i Cholitas, de Jaime&Pablo Iraburu.

Enllaç a tot el programa: http://bit.ly/8MPalma

Cartell commemoratiu del Dia Internacional de les Dones de 2020, de l’Ajuntament de Palma.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email