Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Finalitza la moratòria d’ocupació de la via pública

Palma, 5 de març de 2020- La mitjanit d’aquest dimecres 4 de març ha finalitzat la moratòria de divuit mesos, prevista a la Disposició Transitòria de l’Ordenança d’Ocupació de la Via Pública, per a la retirada dels elements verticals, o tendals, de les terrasses del establiments de restauració de Palma.

La finalització de la moratòria suposarà que els tendals, els tancaments, es substitueixen per mampares laterals i para-sols perquè la visibilitat sigui major.

El president de la Federació d’Associacions de Veïns, Joan Forteza, ha assegurat que s’obri una nova porta a la convivència entre restauradors i veïns”. Palma “ofereix una nova imatge, podem veure les façanes dels nostres edificis, podem mirar el cel, això és d’agrair i feia falta a la nostra ciutat” ha assegurat.

Recompte definitiu

Un equip d’informadors recorrerà els pròxims dies tots els establiments de ciutat per tal de poder disposar d’un recompte definitiu. Està previst que en un termini de quatre dies hàbils es disposei de xifres al respecte.

Tots aquells establiments de restauració que no hagin retirat els tendals s’exposen a una sanció econòmica i des de l’Ajuntament es començarà a sancionar. Mantenir els tendals es considera una infracció greu, amb sancions previstes d’entre 750 i 1500 euros. Si es reitera, és una infracció molt greu, fins a 3000 euros.

A Palma hi ha un total de 1024 terrasses, de les quals 127 tenien tancaments autoritzats.

Les darreres setmanes l’equip d’informadors de Govern Interior ha visitat tots els establiments que disposaven de tancaments autoritzats a ciutat, per tal d’informar els seus titulars de la finalització de la moratòria. d’ells ja havien retirat les estructures encara que hi ha constància de què la majoria ha aprofitat per fer-ho els darreres dies. Els informadors han fet constar al seu informe que en moltes ocasions els empresaris aprofitaren la seva visita per plantejar qüestions al personal municipal.

Campanya a les xarxes socials

L’Ajuntament de Palma durà a terme una campanya a les xarxes socials per informar la ciutadania que Cort valora positivamente la presència de terrasses a la ciutat, atès que donen vida als nostres carrers, el que s’impedeix són els tancaments fixos a un espai públic que és de tothom.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email