Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma analitza els reptes actuals amb el gerent d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona

Palma, 5 de març de 2020.- Avui de matí s’ha celebrat a Palma Activa la primera sessió per a treballadors del sector públic amb el gerent d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Javier Buron sota el títol “Cap a un nou model de politiques integrals d’habitatge Públic” que continuarà avui horabaixa a les 17 hores  a Flassaders amb un acte obert a tots els públics.

Aquesta jornada s’emmarca en el cicle Habitatge Digne impulsat per l’àrea i d’acord el Pla de feina del Consell de Model de ciutat.

Javier Buron, advocat i economista, expert en mercat i polítiques públiques d’habitatge, ha parlat de la necessitat de disposar d’instruments per abordar la problemàtica de l’accés a l’habitatge: “Hem parlat dels instruments de que podem disposar i quins són més eficaços i eficients; s’han de desenvolupar certs instruments sí o sí, cal construir, comprar i captar habitatges existents al mercat però, entretant, també s’ha de rehabilitar o explorar limitacions legals a l’increment dels preus dels pisos; no hi ha una solució màgica; Palma i Mallorca com a illa han de generar el seu mix de solucions i no es pot pensar que s’aconseguiran resultats immediats sense recursos i sense dedicar-hi un determinat temps a construir un sistema públic d’habitage”, ha dit.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, per la seva banda, ha remarcat la importància de compartir experiències. “Hem analitzat que tenim situacions semblants i,  per tant, hem de fer front d’una manera complexa a aquesta situació; Hem d’apostar per noves fórmules com co-housing i cooperatives i debatre sobre la limitació dels preus de lloguer”ha explicat Truyol.

 Ha estat director de planificació d’habitatge del govern basc i actualment lidera les polítiques des de l’Ajuntament de Barcelona.

Truyol ha detallat que “és evident que compartim problemàtiques en relació a la planificació de la ciutat que tengui en compte les necessitats d’habitatge, i des de Barcelona s’està fent feina per aturar els efectes d’una segona bombolla immobiliària”, ha dit. L’àrea de Model de Ciutat comparteix l’impacte de les mesures ja implantades i d’altres més recents: cessió de sòl per a projectes d’habitatge cooperatiu, ampliació del parc públic d’habitatges, convocatòries de lloguer i rehabilitació d’edificis i habitatges, així com altres mesures d’alt impacte com pot ser el control de preus de lloguer o la limitació dels increments de preus. Mesures que ciutats com Berlín o París ja estan implantant.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email