Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort presenta la campanya “La Mar comença aquí” perquè no es tirin residus als embornals

Palma, 6 de març de 2020.- L’Ajuntament de Palma ha presentat aquest divendres la campanya “La mar comença aquí”, que té com a objectiu conscienciar la ciutadania perquè no tirin cap residu a les reixes dels embornals de recollida d’aigües pluvials. Es col·locaran una trentena de plaques amb la inscripció “La mar comença aquí, no tireu no aboqueu res aquí”.

La presentació s’ha realitzat al carrer de Velàzquez, on EMAYA ha instal·lat una d’aquestes plaques. Dues més ja estan instal·lades a la plaça d’Espanya, en anglès,  i al carrer de  Josep Tous i Ferrer davant l’entrada del Mercat de l’Olivar, en castellà. A partir d’ara es col·locaran també a la plaça de Cort, plaça Major, carrer Conqueridor, es Born, Antoni Maura, plaça Alexandre Jaume, Blanquerna, etc. En una segona fase s’instal·laran més plaques a altres barriades.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament du a Palma una campanya internacional que ja es realitza a ciutat d’arreu del món: a Estats Units, Regne Unit, França, a Espanya han estat pioneres Gijón i Cadis, etc.

El seu objectiu és conscienciar la ciutadania que tot allò que es tira als embornals pot acabar a la mar. És una campanya per sensibilitzar els hàbitats de les ciutats, que sovint no són conscients de les repercussions dels seus actes als ecosistemes. Els embornals són les reixes que es troben als carrers i que allò que fan és recollir les aigües pluvials per dur-la a la mar.

Tirar un plàstic, una llosca, un xiclet, aigua amb detergent… al terra de la ciutat, a molta gent li pot semblar una acció sense importància, però aquests residus poden acabar als torrents o a la badia.

Un dels principals residus que arriba a la mar a través de la xarxa de pluvials són les llosques, que contenen substàncies contaminants, que s’alliberen en arribar a l’aigua i fins i tot es poden incorporar a la cadena alimentària de la fauna marina. Tarden 15 anys a degradar-se i cada una pot contaminar 10 litres d’aigua.

Per tot això es realitza aquesta campanya, que cerca remoure consciències. A Palma EMAYA instal·larà aquests dies 30 plaques en tres idiomes diferents (català, castellà i anglès) que duen el lema “La mar comença aquí, no tireu ni aboqueu res aquí”  a diferents embornals de Palma (Velázquez, Born, Cort, Antoni Maura…) i més endavant d’altres a diversos barris de la ciutat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email