Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat protegeix l’edifici del carrer Bisbe Massanet

Edifici del carrer Bisbe Massanet número 22.

Palma, 10 de març de 2020.-  La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha comparegut en roda de premsa per exposar els punts més destacats de la sessió del Consell de Gerència d’urbanisme celebrat avui. Entre ells, el Consell ha aprovat iniciar la tramitació per a la protecció de l’edifici del carrer Bisbe Massanet número 22.

Cal recordar que el Consell de Gerència del 10 de desembre va aturar l’expedient de demolició i va encarregar un informe a l’arqueòloga municipal.  La setmana passada, la Comissió de Centre històric, va donar el vistiplau a la seva protecció.

Segons l’arqueòloga, aquest edifici situat al barri Marqués de Fontsanta, és una edificació de principis del segle XX, immediatament posterior a l’aprovació del projecte d’eixample, que remet tant a elements tècnics i estètics d’edificis d’altres zones de la ciutat (Santa Catalina i Son Espanyolet), com a l‘arquitectura industrial (Edifici Flassaders) o com als mateixos edificis de les Estacions, molt propers a l’edifici en qüestió.

Truyol ha destacat que després de l’estudi per avaluar el valor patrimonial de l’immoble “s’ha determinat protegir-lo perquè aquest edifici és un testimoni molt valuós de l’edificació residencial del primer eixample de Palma”.

El projecte correspon al mestre d’obres Gaspar Reynés i Coll, data del 1904 i suposa un element edificatori exemplar de l’antic barri de Son Sunyeret, tant per la seva qualitat arquitectònica com per tractar-se d’una de les construccions primerenques de l’eixample de Palma (Pla Calvet) que havia estat aprovat el 1902.Truyol ha afegit que amb aquesta protecció de la façana es compleixen dos objectius importants a nivell urbanístic i arquitectònic: “D’una banda és garanteix la protecció d’aquest patrimoni de la part més visible de l’edifici i també garantim la possible recuperació d’aquest immoble”, ha afegit. “Conservam el patrimoni i al mateix temps facilitam que els propietaris facin un projecte de recuperació de l’edifici; volem edificis que tinguin un ús i aquest el podrà tenir”, ha dit.

Truyol ha afegit que amb aquesta protecció de la façana es compleixen dos objectius importants a nivell urbanístic i arquitectònic: “D’una banda és garanteix la protecció d’aquest patrimoni de la part més visible de l’edifici i també garantim la possible recuperació d’aquest immoble”, ha afegit. “Conservam el patrimoni i al mateix temps facilitam que els propietaris facin un projecte de recuperació de l’edifici; volem edificis que tinguin un ús i aquest el podrà tenir”, ha dit.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email