Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’esquerra municipalista fa una crida ciutadana a manifestar el rebuig a la monarquia espanyola

Palma, 19 de març de 2020.- Badalona en Comú, Compostela Aberta, MÉS-Estimam Palma i Zaragoza en Común, han iniciat a aquest dijous, i a través de les xarxes socials, la campanya #ByeByeBorbones. Una crida ciutadana a manifestar la repulsa contra la monarquia espanyola i per exigir l’abdicació de Felip VI i l’obertura d’un procés perquè la ciutadania pugui triar entre Monarquia o República.

Les formacions municipalistes afirmen que la renúncia a l’herència de Joan Carles de Borbó per part de Felip VI, aprofitant la crisi del Covid-19 per a què passi desapercebuda, demostra, una vegada més, que la Casa Reial és una institució corrupta. “El cas s’afegeix a tots els que hem viscut les darreres dècades. Un temps durant el qual l’obscurantisme oficial ha permès al rei emèrit amassar una fortuna des de la impunitat que li permetia el seu càrrec”.

Per aquests motius, des del municipalisme d’esquerres, Badalona en Comú, Compostela Aberta, MÉS-Estimam Palma i Zaragoza en Común s’oposen a “una institució caduca” i aposten per la “ruptura democràtica”. En aquest sentit, exigeixen la immediata abdicació de Felip VI i la posada en marxa, una vegada acabada l’actual crisi sanitària, d’un procés que permeti a la ciutadania decidir entre Monarquia o República. “És ineludible que el poble es pronunciï”, asseguren.

Així, i per fer visible la repulsa popular envers la Monarquia, les formacions municipalistes convoquen a tota la ciutadania a compartir aquest diumenge 22 de març, a partir de les 19 hores, una fotografia amb un cartell casolà amb l’escrit de #ByeByeBorbones, acompanyada del mateix hashtag.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email