Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cultura engega un pla de xoc de 250.000 euros per al sector

Palma, 25 de març 2020.- La Regidoria de Cultura presenta un pla de xoc format per 10 punts per pal·liar els efectes que el tancament dels espais culturals i l’ajornament de les activitats previstes durant l’estat d’alarma ha provocat en el sector. “Som conscients que aquesta paràlisi provocada per la crisi del Covid-19 ha colpit seriosament un dels sectors més vulnerables de la societat: la cultura. I no en volem quedar al marge. Per això hem mantingut un diàleg assenyat amb el sector i hem posat en marxa una sèrie de mesures per fer-hi front”, ha dit el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Les mesures es resumeixen en els següents 10 punts:

  • Convocatòria d’ajudes per a minimitzar els efectes negatius del Covid-19 en el sector cultural. La Convocatòria d’ajudes per a espais culturals triplica la seva dotació fins als 150.000 € i la Convocatòria per a projectes de dinamització cultural de la ciutat i altres iniciatives culturals arribarà als 100.000 euros.
  • Ajornament de les activitats afectades pel tancament dels espais culturals i avançament del 50% del caixet. Cap activitat cultural organitzada per l’Ajuntament de Palma s’ha suspès sinó que s’ha reprogramat al llarg dels pròxims mesos. L’Ajuntament assumirà les despeses generades per aquest ajornament i s’abonarà el 50% del caixet o preu del contracte per avançat en concepte de preparació i producció.
  • Millora de les condicions de contractació. Tots els espectacles ajornats i els nous que es programin al llarg de la temporada 2020-2021 milloraran les seves condicions de contractació.
  • Pagament del 100% de la recaptació de taquilla dels espectacles programats als teatres municipals.
  • Contractació de companyies i artistes locals: es prioritzarà la contractació de companyies, músics i artistes locals en els cicles de Música i Art Escèniques de la temporada 2020-2021, sempre garantint la qualitat de la programació.
  • Manteniment de les convocatòries habituals: els ajornaments d’activitats no aniran en cap cas en detriment de les convocatòries per a la contractació d’espectacles previstes per a la temporada 2020-2021.
  • Convocatòries de contractació de projectes d’investigació, creació o producció en les arts visuals. S’obre una convocatòria per a donar suport a la creació, amb una dotació de 50.000 €.
  • Facilitar l’ús dels espais municipals al sector cultural. S’establiran acords de col·laboració amb les associacions per a poder fer ús dels espais municipals.
  • Agilització de pagaments de factures i serveis.
  • Compromís de diàleg constant amb el sector: la Regidoria de Cultura i Benestar Social es compromet al diàleg freqüent amb el sector cultural per a analitzar de forma periòdica la situació i l’evolució d’aquest.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email