Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cultura signa un acord de col·laboració amb l’Associació d’Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears

Teatre Municipal Mar i Terra, Palma

Palma, 27 de març de 2020.- La regidoria de Cultura i l’Associació d’Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears (AAAPIB) han signat un acord de col·laboració per potenciar les activitats relacionades amb la creació artística i les arts escèniques. L’Ajuntament de Palma és propietari i gestor dels teatres municipals de Palma (Xesc Forteza, Catalina Valls i Mar i Terra) i en un acord històric amb el sector posa al seu abast el Mar i Terra perquè hi puguin realitzar assajos, lectures, treballs de taula a les aules o passis tècnics a l’escenari o a la platea.

En concret, l’àrea de Cultura cedeix gratuïtament una aula els dematins de 9 a 13h de dilluns a divendres i també una altra de 16 a 22h els dimecres i dijous. Els espais on es podran dur a terme aquests assajos o feina de taula o activitats similars seran l’Aula Drissa, l’Aula Escota i l’Aula Amantina. A més, un dijous al mes s’hi podrà fer un passi tècnic a l’escenari, de 9 a 14h i de 16 a 22h. Aquesta acord tendrà un retorn social i alguns dels assajos seran oberts a escoles i col•lectius d’inclusió social. També s’hi faran col•loquis i d’altres activitats. El conveni és per al curs 2020-2021, tot i que es podria prorrogar un any més.

Per tal de garantir la correcta coordinació d’aquest conveni, en un termini no superior de tres mesos, totes dues parts nomenaran un responsable que coordini i revisi els projectes que s’hi duran a terme en el marc de l’acord.

L’actriu i presidenta de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears, Marga López, ha agraït que s’hagi donat resposta a una “reivindicació històrica del sector”. El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, s’ha mostrat molt satisfet perquè considera que “se soluciona així un deute històric que tenia la Ciutat amb els actors i actrius”. Noguera ha apuntat que no es descarta ampliar l’acord a d’altres teatres municipals, com el Xesc Forteza o el Catalina Valls.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email