Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort decreta els serveis essencials municipals

Palma, 30 de març de 2020.- L’Ajuntament de Palma ha emès aquest dilluns un decret per determinar els serveis essencials municipals, tal com preveu el Reial decret llei 10/2020 aprovat ahir, que incrementava les restriccions de mobilitat de la ciutadania, limitant l’exercici de l’activitat laboral i professional que justificava la majoria dels desplaçaments fins a ahir permesos.

Amb aquest decret municipal, a Palma queden assegurats tots els serveis essencials que es presten a la ciutadania, i es desenvolupen de forma telemàtica i / o telefònica moltes d’altres serveis i l’atenció a la ciutadania.

Cal recordar que des de l’inici de l’Estat d’Alarma, dins el marc de mesures implantades per contenir el virus a la nostra ciutat, l’Ajuntament de Palma, mitjançant l’Institut Municipal d’Innovació (IMI) va establir el sistema de teletreball per a la gran majoria de la plantilla municipal, amb dos objectius: continuar amb l’activitat i prioritzant la salut i seguretat del personal. Així, durant aquestes setmanes, la implantació del teletreball ha estat molt bona, i la presència de personal a les dependències municipals ha estat la mínima i imprescindible, d’acord amb les mesures d’organitació dels serveis mínims.

Serveis essencials municipals

Al decret emès avui,  l’Ajuntament estableix com a serveis essencials per una banda Policia Local, Bombers, recollida de residus i neteja viària. Pel que fa a atenció a les persones, s’estableixen també com a serveis essencials ajuda a domicili, especialment i de manera singularitzada, el SAD, el menjar a domicili, el seguiment en domicili dels centres de dia i casals d’autonomia personal, els centres d’acolliment temporal i la tramitació davant els serveis de protecció de menors en casos d’abús i maltractament, a més de la teleassistència.

També són serveis essencials Salut i consum en l’àmbit del Laboratori Municipal i els serveis de control de plagues i legionel·losi, aigües i xarxa de proveïment

S’inclouen també com a serveis essencials l’enllumenat public, serveis viaris, parcs i jardins, logística i edificis municipals, per a les intervencions urgents i necessàries per a la seguretat de l’ús de les instal-lacions i evitar eventuals situacions de risc que es puguin ocasionar per l’estat de les obres iniciades o la necessitat de la seva realització.

El decret engloba també com a serveis essencials l’atenció integral a les víctimes de violència de gènere i el servei d’acolliment de víctimes, juntament amb serveis socials, especialment i de manera singularitzada la cobertura de necessitats bàsiques urgents, necessitats d’alimentació, atenció i valoració de necessitats bàsiques programades i els serveis d’atenció d’urgències i/o emergències.

L’atenció a la ciutadania (telefònica i telemàtica), especialment i de manera singularitzada l’atenció a la documentació necessària per a tramitar ERTE i demores hipotecàries, registre de documentació tributària, targeta ciutadana, informació telefònica de serveis municipals i telefonades urgents, registre i publicacions, és també servei essencial.

Es contempla també el servei d’informàtica, Secretaria, i lntervenció, especialment i de manera singularitzada per a pagaments i emissió d’informes.

Tresoreria, especialment per a la gestió de decrets,  comptabilització de factures, nòmines i acords urgents, entre d’altres, queda també recollit.

El Registre general, el Padró d’habitants, població, i l’expedició de certificats urgents, són també declarats serveis essencials.

Es decreta també el Cementeri.

És també decretat servei essencial Mobilitat, per al funcionament correcte de la xarxa semafòrica de la ciutat mitjançant la sala de control i gestió, juntament amb el transport col·lectiu urbà de viatgers.

Pel que fa a Medi ambient i benestar animal, es consideren essencials  per a garantir l’assistència als animals acollits al centre sanitari municipal i atendre les urgències, entre d’altres.

En l’àmbit de model de ciutat, especialment i de manera singularitzada l’atenció derivada de processos de desnonament, l’atenció a emergències en el servei d’inspecció d’edificis i la tramitació de llicències i expedients mitjançant teletreball.

Són també essencials els Mercats, per a assegurar el subministrament en matèria alimentària.

S’inclou també Funció pública a més de Comunicació,  per a la difusió d’informació institucional d’interès públic en els perfils municipals i mitjans de comunicació en relació amb la situació generada pel Covid—19.

Són esencials els serveis necessaris per al correcte manteniment, neteja, seguretat i funcionament dels establerts en els apartats anteriors.

Organismes autònoms i empreses públiques

El decret de l’Ajuntament de Palma insta els organismes autònoms i empreses públiques municipals a adaptar en els seus àmbits competencials les noves restriccions de mobilitat imposades per l’RDL 10/2020, garantint si s’escau els serveis essencials per al bon funcionament de l’administració.

Pel que fa al al personal d’empreses adjudicatàries de contractes del sector públic, el Reial decret llei 10/2020 aprovat ahir estableix que “el permís retribuït recuperable regulat en aquest Reial decret llei no resulta d’aplicació a les persones treballadores de les empreses adjudicatàries de contractes d ’obres, serveis i subministraments del sector públic que siguin indispensables per al manteniment i seguretat dels edificis i l’adequada prestació dels serveis públics, inclosa la prestació d’aquests de forma no presencial, tot això sense perjudici del que s’estableix a l’article 34 del Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social del COVID 19”.

Obres públiques

Relació d’obres de l’àrea d’Infraestructures que s’aturen o ajornen amb motiu de l’aturada d’activitats no essencials:

-Tercera fase camí perimetral de Bellver

-Reurbanització Camp Redó. Obres de millora dels carrers Joan d’Àustria, Alfons el Savi, Cotlliure i Felip II.

-Pavimentació i ordenació escossells carrer Brunete

-Voreres camí de Jesús. Millora de 1.200 metres quadrats de voreres carrer Francisco Rover i Andreu Torrens, Pare Antoni Tauler.

S’ajorna l’inici obres següents:

-Remodelació del passeig de Cala Gamba.

-Millores de voreres a General Riera.

L’àrea d’Infraestructures està reorganitzant les tasques de les brigades municipals perquè puguin donar suport en la detecció de llocs de Palma amb gran afluència de gent on des de la setmana passada diferents serveis de l’àrea estan realitzant tasques de desinfecció al mobiliari urbà (enllumenat, bancs, jocs infantils, etcètera).

Es mantenen les reparacions d’enllumenat públic i manteniment preventiu i correctiu i neteja edificis municipals.

EMAYA

Pel que fa a les obres d’EMAYA, el passat 16 de març ja es varen aturar l’obra de reparació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram a l’Arenal i altres obres menors, i ahir es varen aturar les obres del tanc de laminació i del col·lector. Només es faran reparacions d’avaries.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email