Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Durant les darreres dues setmanes EMAYA ha netejat amb desinfectant 2,5 milions de metres quadrats de carrers i voreres

Palma, 3 d’abril de 2020.- Des del passat dia 18 de març, quan EMAYA va començar a netejar amb desinfectant els carrers de més afluència i diferents punts com accessos a centres sanitaris, supermercats, àrees de contenidors o farmàcies, s’ha actuat a 2,5 milions de metres quadrats de carrers i voreres, l’equivalent a 312 camps de futbol, de tota la ciutat.

Des de l’inici d’aquesta setmana, les actuacions de neteja desinfectant s’han incrementat de forma notable, amb més recursos humans i més vehicles. S’ha reforçat el torn de matí amb mes vehicles i equips, i amb un nou torn d’horabaixa i dos camions cisterna que fan feina els vespres. L’objectiu és arribar a tota la ciutat i incrementar les neteges puntuals a entrades de centres sanitaris, hospitals, àrees de contenidors, supermercats, farmàcies, etc.

Amb una freqüència de 2 vegades per setmana s’actua a:

  • 151 Farmàcies.
  • 34 Unitats Bàsiques de Salut.
  • 38 Supermercats.

A diari es neteges les UBS del Pil·larí, Establiments i s’Indioteria.

Els pagesos del Pla de Sant Jordi faran avui la neteja desinfectant en col·laboració amb EMAYA al poble de Sant Jordi. Sis tractors amb 12 voluntaris, faran les tasques de neteja. No es trobaran a un punt, si no que cada un anirà va fent feina per zones. A més del lleixiu, EMAYA els hi ha entregat epis. A partir de l’experiència d’avui es valorarà repetir la setmana que ve i si és viable ampliar a s’Aranjassa i sa Casa Blanca.

Les accions de neteja prioritzen les zones amb més afluència de gent, es fa net amb maquinària els carrers principals amb més circulació i amb equips específics es realitzen neteges més intenses a l’entorn dels accessos a centres sanitaris, residències, farmàcies, supermercats, etc. Així i tot, amb l’increment de recursos, l’objectiu és arribar a tota la ciutat.

Recursos que s’hi destinen

Els recursos que EMAYA destina a aquestes neteges són:

  • 2 camions cisterna en horari nocturn i 5 en horari diürn. Es tracta de vehicles dotats amb sistemes d’aplicació d’aigua davanters i amb mànega.
  • 3 baldejadores.
  • 7 equips de pressió: furgons dotats amb equipament per aplicar aigua a pressió a punts concrets que ho requereixin: papereres, àrees de contenidors…
  • 3 equips especials autònoms (amb motxilla) per a exteriors de centres sanitaris, farmàcies, supermercats, etc.
  • Persones a diari treballant en aquestes neteges especials.
  • S’utilitzen 3.000 litres diaris d’hipoclorit (lleixiu).
  • Uns 150.000 litres diaris d’aigua.

Carrers on s’ha actuat

Durant aquestes setmanes s’ha actuat a més de 400 (en alguns casos, en els llocs de més afluència, ja s’hi ha passat en més d’una ocasió):

  • Centre: via Roma, la Rambla, carrer de Sant Miquel, carrer del Sindicat, carrer del Banc de l’Oli, carrer de Velázquez, carrer de la Volta de la Mercè, plaça de la Porta Pintada, passeig de Mallorca, passeig del Born, avinguda de Jaume III, carrer de Sant Miquel, carrer del Conquisador, carrer del Palau Reial, carrer d´en Rubí, carrer  d’Estade, plaça de  l’Olivar, carrer dels Frares, carrer Ample de la Mercè, carrer de Can Vatlori, carrer de Sant Esperit, carrer de Can Gater, carrer de Vilanova, carrer de Can Tamorer, carrer dels Moliners, carrer de l’ Hostal, carrer de la Llotgeta, carrer del Pes del Formatge, carrer de Can Arboç, carrer de Ca la Seu, carrer del Miracle, carrer de la Volta d´en Reus, carrer de Sant Andreu, carrer de l’Hostal de  l´Estel, carrer del Celler d´en Miró, plaça nova de la Ferreria, plaça de Raimundo Clar, carrer de l´Hostal de Santanyí, camí del Forn del Vidre, carrer de Can Salat, plaça del Marquès del Palmer, carrer de Jaume II, carrer de la Pescateria, carrer dels Paners, carrer del Banc, carrer de Sant Domingo, carrer de les Monges, carrer de Vicenç Mut, carrer de  Santa Eulàlia, carrer de la Previsió i carrer de l’Argenteria.
  • Llevant: carrer de Francesc Manuel de los Herreros, carrer de Nuredduna, plaça de les Columnes, plaça de Pere Garau, carrer de l’Arquebisbe Aspàreg, plaça de Miquel Dols, carrer d’Aragó, plaça de Francesc García i Orell, carrer d’Indalecio Prieto, carrer d’Adrià Ferran, carrer de Gabriel Llabrés, carrer del Capità Vila, carrer de Faust Morell, carrer de Josep Darder, carrer de Torcuato Luca de Tena, carrer del General Ricardo Ortega, carrer dels Foners, carrer de Manuel Azaña, carrer de Uetam, carrer de Nicolau de Pacs, carrer de Francesc Barceló i Combis, carrer de Joan Alcover, carrer de Pérez Galdós, carrer dels Reis Catòlics, carrer de Manacor, carrer de Tomàs Rul·lan, carrer de Santa Florentina, carrer de la Mare de Déu de Monserrat, carrer de Joan Estelrich Artigues, carrer de Gabriel Alzamora, carrer de Jacinto Benavente, Sant Josep Obrer, carrer de Biniamiar i barriada de la Mare de Déu de Lluc.
  • Nord: carrer de Blanquerna, carrer d’Ausiàs March, carretera de Valldemossa, carrer d’Alfons el Magnànim, carrer del 31 de Desembre, carrer del General Riera, carrer d’Antoni Marquès, carrer de Bartomeu Pou, avinguda de Gaspar Bennàzar, carrer de l’Arxiduc Lluís Salvador, carrer de Jaume Balmes, carrer de Julià Àlvarez, carrer de Francesc Sancho i carrer de Rosselló i Cazador,  carrer de Pompeu Fabra, carrer de Francesc Suau, carrer de Miquel Arcas, carrer de Joan Massanet i Moragues, carrer de Francesc Fiol i Juan, camí de Ca l’Ardiaca, carrer d’Antoni Marquès, carrer d’Antoni Frontera, carrer de Jafudà Cresques, carrer de Cotlliure, carrer del Camp Redó, carrer de Felip II, carrer de Miquel Capllonch, carrer de Sant Vicenç de Paül, carrer del Bisbe Bernat Nadal, carrer de l’Emperadriu Eugènia, barriada de Son Sardina, barriada d’Establiments, Barriada de Son Serra Parera i la barriada del Secar de la Real.
  • Ponent: carrer de Pascual Ribot, carrer de Rafael Rodríguez Méndez, avinguda de Sant Ferran, avinguda de l’Argentina, carrer de Francesc Martí i Mora, carrer de Salvador Dalí, carrer d’Emili Darder, camí de la Vileta, carrer de Niceto Alcalá Zamora, avinguda de Sant Ferran, carrer de Juan Gris, carrer de Joan Crespí, carrer de la Dragonera, carrer del Cap Enderrocat , carrer del Cap de Formentor , carrer del Cap del Pinar , carrer de Can Ferragut , carrer de Son Gibert , carrer de la Camamil.la, camí de Son Rapinya, carrer d’Aristòtil, carrer del Garrigó, carrer de Bartolome Rossello-Pòrcel, carrer d’Andreu Torrens, carrer de la Balanguera, carrer de Pau Piferrer, carrer de la Dragonera, carrer de la Llibertat, carrer de la Indústria, carrer de Catalunya, carrer de Joan Dameto, carrer de la Sínia d’en Gil, plaça de Barcelona, arrer de Ramón y Cajal, carrer de Simó Ballester, carrer dels Ocells, carrer de Margarida Xirgu, carrer de la Trobada, carrer d’Antoni Maria Alcover, carrer de Goethe, carrer de Damas Calvet, carrer de Bernat Amer, carrer d’Eivissa, carrer de Menorca, carrer de Mateu Obrador, carrer de Fra Luís de León, carrer de Miquel dels Sants Oliver, carrer del Marquès de la Sénia, carrer de Pilar Juncosa, carrer de Camilo José Cela, Carrer d’Anníbal, plaça de la Navegació, plaça del Progrés, carrer de Teodor Llorente, carrer del Comte de Barcelona, carrer d’Espartero, Plaça Pont, Camí Vileta, Camí Son Rapinya, Camí Reis, diversos carrers als barris de Son Cotoner, Son Rapinya, los Almendros, Son Xigala, Son Roca, Son Ximelis, Son Pertó, Son Moix Negre…Tot Joan Miró, Francesc Vidal Sureda, Plaça Mediterrani, Plaça Francesc Rosselló, Saridakis, Cala Major, Gavina, Miquel Codolà, Margalida Retuerto, Camí de Gènova a Cala Major, Son Toells i Victorio Luzuriaga.
  • Platja de Palma: Bartomeu Barceló i Mir, Vicari Joaquim Fuster, Jaume Pomar, Miquel Fullana, Illa d’Elba, Cala Gamba, Dentol, Congre, Pagell, Nanses, Virgili, Palangres, Bartomeu Riutort, Carret. S’Arenal i Plaça Meravelles.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email