Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

EMAYA habilita l’ajornament i fraccionament del pagament de la factura d’aigua i recollida de residus per fer front a la situació de crisi provocada pel COVID-19

Palma, 3 d’abril de 2020,- Amb l’objectiu d’ajudar a compensar l’impacte econòmic i social de la crisi ocasionada pel COVID-19, EMAYA permet ajornar i fraccionar el pagament de la factura d’aigua i recollida de residus d’EMAYA. Aquesta possibilitat s’aplicarà a les factures que s’han emès a partir de dia 1 d’abril i requerirà que la persona ho sol·liciti.

D’aquesta manera, es podrà ajornar el pagament de fins a dues factures per contracte. L’import es podrà fraccionar en tres quotes que es cobraran a partir de setembre o octubre,  en funció de la data de facturació de cada client, mitjançant un pla de pagament (una quota cada dos mesos). Així, s’abastarà un període de fins a quatre mesos. Poden fer la sol·licitud tots els clients d’EMAYA, tant els particulars com les empreses, associacions o qualsevol entitat.

Com sol·licitar-ho

Per demanar l’ajornament, la factura ha d’estar emesa i impagada. Si ja s’ha cobrat per domiciliació, s’haurà de sol·licitar prèviament la devolució a l’entitat bancària. A continuació, els interessats hauran de sol·licitar l’ajornament i fraccionament a EMAYA, a través del tràmit on line disponible a la pàgina web: https://www.emaya.es/ca/atencio-a-la-ciutadania/clients-amb-contracte/ajornament-covid/ .

Una vegada feta la sol·licitud, EMAYA atura el cobrament de la factura, i l’ajornament del pagament es formalitza amb la signatura d’un document que s’envia als sol·licitants per correu electrònic. L’import de la factura es fraccionarà en tres quotes que es cobraran a partir de setembre mitjançant un pla de pagament (una quota cada dos mesos corresponent a 1/3 de la factura ajornada).

Bonificacions

Així mateix, es recorda que EMAYA té una bonificació per als habitatges en què els ingressos anuals no excedeixin de 16.625 euros. Actualment hi ha 897 contractes amb bonificacions per baixos ingressos. Si es compleixin aquesta condicions es té dret a una bonificació del 100% a les quotes fixes dels serveis d’aigua i de clavegueram i a les quotes variables fins a 20 m3 de consum. També es bonifica el 80 % de les quotes fixes del servei d’RSU i el 75 % del cànon de sanejament. Es preveu que en la situació de crisi econòmica derivada de la crisi sanitària aquestes bonificacions es podrien aplicar a més famílies. Així mateix, hi ha ajudes del 100% del cost del servei per a casos derivats de Benestar Social.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email