Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament, les empreses municipals i els organismes autònoms aturen, ajornen, fraccionen o rebaixen els pagaments mensuals previstos mentre duri l’estat d’alarma

Palma, 4 d’abril de 2020.- L’Ajuntament de Palma i les seves empreses municipals i organismes autònoms han aturat, ajornat, fraccionat o introduït rebaixes en els pagaments mensuals previstos mentre duri l’estat d’alarma. D’aquesta manera, el rebut del mes d’abril ja no s’ha tramitat, mentre que d’altres ja es poden ajornar i/o fraccionar. Una altra de les decisions adoptades ha estat rebaixar la quantitat del rebut. L’objectiu és donar facilitats la ciutadania perquè pugui fer front a la crisi sanitària i econòmica provocada pel COVID-19 en millors condicions.

D’aquesta manera, les diferents solucions aplicades són les següents:

  • Escoletes municipals: no es cobraran les quotes mentre duri l’estat d’alarma. Abril ja no s’ha cobrat. En relació al mes de març, es compensarà la part no gaudida.
  • Institut Municipal de l’Esport: Els rebuts no es cobraran fins que es reiniciïn les activitats. L’oficina virtual es va tancar quan les instal·lacions es tancaren perquè no es fessin pagaments. Pel que fa a les devolucions de cursets, es tornarà la meitat del rebut del mes de març, així com el descompte proporcional dels rebuts dels següents mesos, que alguns cursetistes havien avançat. En cas dels abonaments i programa PAD, s’està estudiant una fórmula de compensació, donades les diferents modalitats d’abonament dels usuaris i el temps de tancament.
  • Aparcaments municipals: La Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes (SMAP) ha flexibilitzat el pagament de les quotes mensuals i trimestrals de lloguer de places d’aparcaments. El cobrament de  rebuts trimestrals que s’havien d’abonar a principis d’abril es fraccionaran en tres parts que seran cobrades durant els mesos d’agost, setembre i octubre. De la mateixa manera, els rebuts mensuals d’abonats que s’havien de cobrar l’abril es fraccionaran i es cobraran entre agost, setembre i octubre 2020. Pel que fa a la quota de manteniment que paguen les persones que tenen un aparcament en concessió i que s’havia de cobrar a finals de març, aquestes quotes no es cobraran fins el mes de maig.
  • Escola Municipal de Música: es redueix el cost de les classes, que es segueixen oferint de forma telemàtica. Així, la reducció de quotes queda en 15 euros els petitons fins a 5 anys i 30 euros la resta.
  • Empresa Municipal de Transports: en relació als abonaments de viatges, s’estudiarà cas per cas.
  • Ocupació de via pública: És el tribut que els bars, restaurants i cafeteries paguen per tenir habilitada una terrassa al carrer. Es retornarà la part proporcional dels dies de l’estat d’alarma o es descomptarà del següent rebut.
  • Casals de barri: no es va iniciar el cobrament de les activitats del tercer trimestre.
  • Impost sobre vehicles de tracció mecànica: s’allarga el termini per a pagar l’impost sobre vehicles de tracció mecànica que actualment està en període de cobrament, com cada any. Així, el termini havia d’acabar el 18 de maig i s’ha decidit perllongar-ho fins el 30 de juny. Els rebuts domiciliats es cobraran el dia 1 de juny i no entre l’1 i el 18 de maig com estava previst.
  • Taxa de residus sòlids: s’allarga el termini per a pagar la taxa de residus sòlids que actualment està en període cobrament. Així, el termini acabava el 18 de maig i s’ha decidit perllongar-ho fins el 30 de juny. Els rebuts domiciliats es cobraran el dia 1 de juny i no entre l’1 i el 18 de maig com estava previst.
  • Factura d’aigua i recollida de residus d’EMAYA: es podrà ajornar el pagament de fins a dues factures per contracte. L’import es podrà fraccionar en tres quotes que es cobraran a partir de setembre o octubre,  en funció de la data de facturació de cada client, mitjançant un pla de pagament (una quota cada dos mesos). Així, s’abastarà un període de fins a quatre mesos. Poden fer la sol·licitud tots els clients d’EMAYA, tant els particulars com les empreses, associacions o qualsevol entitat. Cal recordar que EMAYA ja va posposar l’aplicació de l’actualització prevista per a la taxa de recollida de residus.
  • Lloguers Patronat Municipal de l’Habitatge: moratòria del pagament dels lloguers dels habitatges del Patronat Municipal durant l’estat d’alarma i fins a 4 mesos més.
  • Es retornaran o en el seu cas es descomptaran de la forma més àgil possible els pagaments de taxes i preus públics, fets per activitats, serveis o aprofitament de domini públic, que no s’han pogut dur a terme degut a l’estat d’alarma.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email