Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort contracta places residencials per a poder acollir a les víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles

Palma, 6 d’abril de 2020- L’Ajuntament de Palma ha contractat habitacions a un residencial comunitari de ciutat per a la prestació del Servei d’Acolliment Municipal a víctimes de Violència de Gènere de Palma i els seus fills i filles (SAM). Es tracta de 19 places ampliables fins a la cinquantena. Aquesta mesura suposarà una despesa inicial de 14.725 euros i té una durada prevista d’un mes, amb previsió de prorrogar-se fins a finals d’any, segons la valoració de les necessitats que es faci mes a mes.

Segons  el Reial Decret 12/2020 de 31 de març de mesures urgents en matèria de protecció i assistència a les víctimes de violència de gènere, es necessari adoptar les mesures necessàries per tal de garantir la prestació dels serveis essencials i el manteniment de les funcions socials bàsiques, la salut, la seguretat i el benestar social.

El SAM compta amb un casal amb 29 places distribuïdes en 14 habitacions, a més de 4 pisos amb una capacitat total de 18 places, on s’ofereix un acolliment temporal que supleixi la llar de les dones víctimes de violència de gènere i els seus infants, ja sigui perquè no tenen domicili on viure o perquè l’han hagut d’abandonar per raons de seguretat o d’altres. Normalment aquestes places són suficients per donar cobertura a les necessitats del servei.

En previsió de la crisi econòmica i residencial que es viurà després del confinament, l’Ajuntament ha decidit cercar alternatives de l’habitatge per tal que les dones puguin ser ateses de manera òptima, evitant que el servei es vegi desbordat,  ja que es preveu que la demana per part d’usuàries continuï creixent.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email