Palma, 6 d’abril de 2020.- La coordinadora de MÉS-Estimam Palma s’ha reunit virtualment per analitzar mesures per fer front a la crisi sanitària i social provocada pel Covid 19. La Coordinadora ha fet balanç de les accions d’emergència impusades des de l’Ajuntament de Palma per evitar que els efectes de la crisi tornin a recaure sobre les persones i els col·lectius més vulnerables, i per mantenir el funcionament de l’administració pública al servei de la ciutadania.
Així, des de les àrees de MÉS-Estimam Palma, com des de la resta de regidories, s’ha impulsat la feina des de casa mitjançant el teletreball. Ha estat el cas de Model de Ciutat, Educació i Cultura, però no de Benestar Social, els treballadors i treballadores de la qual, a causa de l’emergència social, continuen prestant serveis presencials a la ciutadania.
L’area de Model de Ciutat continua funcionant a ple rendiment i el Patronat Municipal de l’Habitatge ha fet una moratòria de lloguer a les famílies afectades.
L’àrea d’Educació continua oferint cursos de formació de manera telemàtica i ha ajornat el cobrament de les quotes de les escoletes municipals.
L’àrea de Cultura ha impulsat un pla de xoc econòmic per evitar la fallida del sector cultural i ha decidit reprogramar totes les activitats previstes per aquests mesos a després de l’emergència sanitària. També ha impulsat el web palmaculturaoberta.com, perquè la ciutadania pugui acedir a la Cultura de manera telemàtica durant les setmanes del confinament. Hi destaca la secció “Futurs possibles”, amb propostes per a la societat postCovid 19.
En darrer lloc, l’àrea de Benestar Social, que és la que carrega amb el pes principal durant la pandèmia, ha destinat un 70% més d’ajudes a la cobertura de necessitats bàsiques i d’habitatge de les famílies i ha reforçat el servei de repartiment de menjar i medicaments a domicili. Els centres de serveis socials estan oberts i es manté un seguiment personalitzat als usuaris. També s’ha habilitat Son Moix per acollir persones sense sostre.
Des de MÉS-Estimam Palma insistim en la necesssitat de què els ajuntaments puguin comptar amb el 100% del seu superàvit per poder fer front a aquesta emergència social i econòmica. També en la necessitat de reforçar la sobirania de les nostres institucions, que han demostrat tenir més capacitat de resposta davant aquesta situació que les més allunyades de la ciutadania.
Insistim en que cal mantenir el confinament de la població fins que acabi aquesta crisi sanitària, tot mantenint la distància de seguretat en els desplaçaments, així com també les mesures d’higiene personal necessàries. Per seguretat, quedau tots a casa.
Des de la Coordinadora estam treballant també en l’elaboració de propostes per fer front a la situació posterior al Covid 19.