Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Casal Solleric posa en marxa la contractació de projectes de creació i investigació mitjançant una “crida” artística

El tinent de batle de cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la Directora General d’arts visuals, Aina Bauzà, en una imatge d’arxiu.

Palma, 20 d’abril de 2020.- El tinent de batle de cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la Directora General d’arts visuals, Aina Bauzà, han presentat avui la contractació de projectes d’arts visuals que posarà en marxa l’Ajuntament de Palma. Es tracta d’una nova mesura per pal·liar la crisi provocada per la COVID-19 i incentivar la producció i creació cultural en l’àmbit de la creació visual. La convocatòria s’emmarca dins el pla de xoc que impulsa la regidoria, un decàleg ideat per oferir recursos als diferents creadors i agents culturals.

Aquesta nova convocatòria és una “crida” de projectes per a donar suport a processos d’investigació o creació artística, que s’hauran de desenvolupar durant l’any 2020 i tendran un import màxim de 6.000 € per projecte en el cas dels de creació artística i 4.000 € per als de recerca. El total de doblers destinats per aquesta “crida” arribaran fins als 50.000 € i provenen del pressupost del  Casal Solleric.

La convocatòria té un pressupost de 50 mil euros i es destinaran un màxim de 6.000 per als projecte de creació i 4.000 en els de recerca.

El jurat que realitzarà la selecció dels projectes estarà format per membres designats per l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (Lara Fluxà); l’Associació de Comissaris i Crítics d’Art de les Illes Balears (Asun Clar), l’Institut d’Art Contemporani (Olimpia Velasco) i Taula. Associació d’Educadores Culturals de Mallorca (Jordi Pallarès). També formarà part del jurat la directora general d’arts visuals, Aina Bausà, i un cop feta la selecció, s’iniciarà el procés de contractació.

El Tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha “refermat el compromís de la regidoria amb el món cultural i les arts visuals, un col·lectiu que necessita de suport i ajuda per desenvolupar el seu procés creatiu”. Noguera ha insistit que “des del primer dia de confinament van sorgir les primeres iniciatives perquè la cultura sigui una protagonista positiva d’aquesta crisi, que ens ajudi a plantejar solucions al moment de dubte i incertesa que vivim”.

Requisits
Aquests són els requisits de la crida:

 • Presentar un projecte de creació artística no expositiu o un projecte de recerca.
 • Només es pot presentar un projecte per persona.
 • El projecte ha de ser viable en l’actual situació de crisi sanitària.
 • El projecte de creació està dirigit a artistes o col·lectius d’artistes i el projecte de recerca artística està dirigit a artistes, comissaris/es, crítics, gestors/es o mediador culturals.
 • Aportar currículum dels darrers treballs realitzats.
 • Treballar des de les arts visuals com a eina base, des de qualsevol dels seus llenguatges contemporanis.
 • Dur-se a terme abans del 30 de novembre de 2020.
 • Tenir un retorn cap a la ciutadania de Palma.
 • Aportar l’espai on es desenvoluparà el procés de creació o investigació i assumir dins el pressupost el cost que pugui generar, si és el cas.

Els criteris de valoració i la puntuació (en franges de 0.25) seran:

 • Innovació i qualitat artística (0-4). La innovació en el discurs, treball o procés, així com la porositat i transversalitat de la proposta.
 • Coneixença o relació de l’artista, col·lectiu o agents artístics amb el sector local (0-1).
 • Claredat, concreció i coherència en la presentació del projecte (0-2).
 • Retorn cap a la ciutadania (0-2). Com es concreta el retorn i la comunicació que es pugui establir amb la ciutadania de Palma.
 • Adequació del pressupost al projecte presentat (0-3).

Des del dia que es publiqui la convocatòria s’obre un termini d’un mes perquè artistes, creadors i col·lectius presentin els seus projectes i a continuació el jurat tendrà 15 dies per fer pública la seva resolució. La inscripció es farà a través d’un formulari de google i els dubtes es resoldran al correu solleric@palma.cat o els matins al telèfon 636367543.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email