Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El portal palmaculturaoberta.com acull un cicle d’entrevistes digitals per repensar el futur

Palma, 20 de abril del 2020- La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma manté l’interès per la realitat i el futur del sector a les Illes. Les diverses iniciatives, com ara el pla de xoc i el diàleg constant amb el sector, es complementen amb iniciatives culturals en aquest temps de confinament a través del portal de Palma Cultura Oberta. En aquesta ocasió, la secció “Futurs Possibles” fa una passa més i proposa reflexionar sobre les noves realitats derivades de l’actual situació sanitària, social i econòmica que es derivarà de la pandèmia del COVID-19 a través d’un cicle d’entrevistes digitals.

Els periodistes d’IB3 Ràdio i Televisió Rafel Gallego, Sandra Martínez i Miquel García entrevistaran tres representants de la interpretació, la música i la literatura: l’actriu Agnès Llobet, l’escriptor Sebastià Alzamora i el productor musical Toni Brunet, respectivament. Totes les entrevistes s’emetran en directe a través de l’Instagram de Palma Cultura i estaran obertes a la participació, preguntes i comentaris dels espectadors. Al portal Palma Cultura Oberta també hi trobareu l’enllaç.

Els dies 21, 23 i 25 d’abril els periodistes Rafa Gallego, Sandra Martínez i Miquel García entrevistaran Agnès Llobet, Sebastià Alzamora i Toni Brunet, representants de la interpretació, la literatura i la música.

Rafel Gallego trencarà el gel dimarts dia 21 a les 18h amb l’entrevista a Agnès Llobet, actriu i escriptora confinada. Fa uns dies havia de recollir el premi dels teatres públics a la millor intèrpret del 2019. Llobet viu i treballa amb un peu a Madrid i un altre a Mallorca, entre sets de rodatges, platós i escenaris. Amb ella, el periodista i escriptor teatral ens proposa parlar del futur d’un món, uns móns, els culturals, els escènics, els audiovisuals, en crisi permanent. “I ara, com els reinventam? Com ens reinventam?”, es pregunta.

Dia 23, el dia de Sant Jordi, a les 12h Cort vos ofereix un vermut literari on, a falta de paradetes de llibres i roses, la periodista Sandra Martínez conversarà amb Sebastià Alzamora sobre el seu darrer llibre, Els reis del món, però també sobre el present i el futur de la indústria literària i de la cultura en aquesta “nova normalitat a la qual ens haurem d’acabar fent”, explica. El llibre digital és la resposta definitiva a aquesta crisi? Com afectarà en la manera de narrar un nou món? Són només algunes de les preguntes que es plantejaran en l’entrevista.

Al web de Palma Cultura Oberta hi haurà l’enllaç amb l’Instagram de PalmaCultura, on es retransmetran en directe les entrevistes.

Finalment, el periodista i músic Miquel García parlarà amb el productor musical Toni Brunet dissabte dia 25 a les 12h. Fa més de 15 anys que viu a Madrid i des d’aleshores no ha deixat de treballar amb els artistes i compositors més destacats del panorama musical com ara Miguel Ríos, Marlango, Quique González, Coque Malla, entre molts d’altres. García parlarà amb ell sobre com l’actual situació ha fet canviar la seva rutina de feina (que passava per ser en aquests moments a Mèxic tocant amb Coque Malla) però també analitzaran possibles escenaris en la programació de la música en viu i les finestres creatives que ha obert el confinament.

“A futurs possibles hem convidat persones i col·lectius relacionats amb el món de la cultura perquè ens proposin articles, conferències, documentals o webs per passar aquest confinament i també ens hem proposat reflexionar sobre quin món ens espera, des de l’ecologia, l’economia, el gènere o la filosofia, entre d’altres disciplines. Aquestes entrevistes digitals estan pensades de la mateixa manera. La cultura ha de ser la tribuna per posar en comú idees i coneixements que ens ajudin a dibuixar el que volem. Ens interessa veure diferents punts de vista que ens facin reflexionar sobre el model cultural i veure si ens serveixen les estructures ja creades o bé haurem de trobar altres camins”, ha explicat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

El portal Palma Cultura Oberta és una finestra digital a la cultura en un moment de tancament dels espais habituals en aquest temps de confinament. El web, que ens ha apropat a la música, les arts escèniques, les arts visuals, la literatura i el pensament, ja ha rebut més de 12.000 visites.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email