Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort celebra Sant Jordi de forma virtual

Palma, 22 d’abril del 2020- Enguany Sant Jordi no es podrà celebrar entre paradetes de llibres i roses per mor de l’estat d’alarma decretat a causa de la crisi sanitària provocada pel COVID-19, però malgrat tot, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma vol que aquest dia es continuï gaudint de la literatura. Per fer-ho possible, la xarxa de biblioteques proposen tot un seguit d’activitats, com ara un bon grapat de contacontes, tallers de treballs manuals a través de les xarxes socials i fins i tot una guia de lectura amb la vida i obra de Maria Antònia Salvà. Palma Cultura Oberta, la finestra digital a la cultura que ha posat en marxa la regidoria en aquest temps de confinament, també s’hi afegeix amb una entrevista digital que conduirà la periodista d’IB3 Ràdio Sandra Martínez.

A les 12 del migdia a través d’Instagram, Martínez conversarà amb Sebastià Alzamora sobre la situació que vivim i reflexionaran plegats sobre els “Futurs Possibles”. Un vermut literari on no hi faltaran les referències al darrer llibre de l’escriptor, Els reis del món, però també sobre el present i el futur de la indústria literària i de la cultura en aquesta “nova normalitat a la qual ens haurem d’acabar fent”, explica. El llibre digital és la resposta definitiva a aquesta crisi? Com afectarà en la manera de narrar un nou món? Són només algunes de les preguntes que es plantejaran en l’entrevista.

Juntament amb aquesta xerrada, Palma Cultura Oberta també oferirà un petit tast dels Premis Ciutat de Palma 2019. Els guanyadors, Joan Pons i Raquel Cases, presentaran la seva novel·la, Tània i els vius, i el seu poemari Nick Kamen, respectivament.

Al web palmaculturaoberta.com també estarà disponible una publicació digital que recollirà els 15 articles que la secció Futurs Possibles ha recopilat. Es tracta de les reflexions de sociòlegs, artistes, professors, filòsofs i també activistes que repensen el present i el futur després de la pandèmia del Covid-19.

Biblioteques

D’altra banda, les biblioteques municipals també preparen tot un conjunt d’activitats perquè els més petits no es perdin el dia Sant Jordi. Per això, els contacontes també arribaran a les xarxes socials de pràcticament totes les biblioteques.

La biblioteca del Coll d’en Rabassa, per exemple, emetrà demà pel seu Facebook el videomuntatge Dones rebels de la història: Kate Sheppard, i dijous un videoconte d’El petit príncep. Al Facebook de la biblioteca de Son Gotleu, a les 11:30, es penjarà un vídeo amb un poema, que es dedicarà a Sant Jordi, per tal de celebrar la festivitat. A les 16h de l’horabaixa, la biblioteca de Sant Jordi explicarà La llegenda de Sant Jordi; la de Son Rapinya, a les 17h contarà Allà on viuen els monstres i per acabar, la biblioteca de Son Sardina, a les 17:30h, emetrà el contacontes Santa Jordina.

Per als més petits es contemplen també dos tallers de treballs manuals per Facebook i Instagram. A les seves xarxes, demà la biblioteca de Son Cladera proposa Un llibre dins un botó i el 24 d’abril a les 18h, a les xarxes de Son Ximelis, es faran Bibliomanualitats per Sant Jordi.

La biblioteca de Sant Jordi serà l’encarregada de posar en marxa els concursos Sant Jordi pinta Sant Jordi i Sant Jordi des de la finestra. Durat tota la setmana la biblioteca convida els infants a representar què significa per a ells la festa del llibre o bé a fer una fotografia des de casa i a partir de la imatge escriure un microrelat i a enviar-ho a bibsantjordi@palma.cat. El material rebut s’anirà compartint a les seves xarxes socials. A més, els bibliotecaris de la xarxa de biblioteques han elaborat un vídeo amb el que volen encoratjar la gent durant aquest confinament i animar al foment de la lectura. 

“La cultura ha de ser la tribuna per posar en comú idees i coneixements que ens ajudin a dibuixar el que volem, per això aquest programa digital proposa activitats per gaudir de la literatura. Moltes d’aquestes activitats estan especialment pensades per als infants. Això és molt important, ja que els infants són els adults del futur”, ha explicat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email