Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El servei de Bicipalma es recuperarà a partir de demà

Palma, 27 d’abril de 2020.- L’Ajuntament de Palma reobre a partir de demà dia 28 d’abril el servei de bicicleta pública Bicipalma, que quedà suspès el passat dia 15 de març arran de les mesures relacionades amb la mobilitat fixades per l’Ajuntament en aplicació del Reial Decret 463/2020 per la crisi ocasionada per al covid-19.

Amb la reobertura d’aquest servei de bicicleta pública,  l’Ajuntament vol contribuir a impulsar l’ús de la bicicleta  durant i després la pandèmia, tal i com s’acordà a la reunió de la Red de Ciudades por la Biciceleta de la qual Palma en forma part. En aquest sentit, la bicicleta és un tipus de transport individual que facilita el distanciament físic, és una modalitat de transport que no contamina i que per tant evita contribuir a agreujar l’estat de les persones malaltes i a més no fa renou.

En aquest sentit, cal recordar que durant l’estat d’alarma únicament estan autoritzats els desplaçaments per accedir als llocs de treball i als serveis bàsics (sanitaris i adquisició de productes de primera necessitat).

De forma diària els treballadors i treballadores de Bicipalma, han programat neteges desinfectants a totes les estacions i bicicletes de Bicipalma. Així mateix, a partir de demà i com a mesura de seguretat, per fer servir Bicipalma  serà obligatori emprar guants.

El servei de Bicipalma compta amb 290 bicicletes distribuïdes en 37 estacions i 660 punts d’ancoratge.

Des de l’àrea de Mobilitat Sostenible es compensarà el període en què aquest servei no ha estat operatiu creant un abonament per els dies que no s’han gaudit i que començarà a comptar quan l’usuari hagi exhaurit la tarifa que te contractada. Per resoldre dubtes i aclariments respecte al servei les persones usuàries poden adreçar-se al mail bicipalma@palma.cat

A més d’aquest servei des d’avui mateix tornen a a estar operatives les 12 zones ACIRE (àreas de circulación restringida regulaes)  de Palma que també havien estat aturades des del passat 15 de març.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email