Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament repartirà 300 targetes SIM entre els alumnes sense connectivitat

Palma, 28 d’abril del 2020.- La Regidoria d’Educació i Política Lingüística i l’Àrea d’Hisenda i Innovació, a través de l’Institut Municipal d’Informàtica, han tramitat la compra de 300 targetes SIM de 40GB per donar connectivitat als alumnes de Palma que no poden seguir les activitats lectives online per manca de capacitat de dades d’internet als seus domicilis. Aquestes targetes seran vàlides durant dos mesos fins a finals de curs.

La Conselleria d’Educació, en un estudi de les necessitats de Palma, va xifrar en 956 el nombre d’alumnes amb connectivitat insuficient als seus domicilis per poder seguir en condicions les activitats lectives per internet.  Els docents i els centres educatius estan fent un gran esforç per mantenir el contacte i l’activitat educativa amb els seus alumnes elaborant materials digitals, fent classes per videoconferència i aprofitant les eines digitals que molts centres educatius ja tenien implementats abans de la crisi i el confinament provocat pel COVID 19.

Aquest esforç es veu limitat pels problemes de connectivitat que tenen alguns alumnes més vulnerables i que l’ajuntament de Palma, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, vol resoldre per evitar que s’eixamplin les desigualtats i les dificultats de l’alumnat vulnerable.  D’aquesta manera, l’Ajuntament s’afegeix a les administracions públiques i entitats socials que treballen per compensar les desigualtats que s’han vist agreujades pel confinament i la crisi del COVID 19.

L’Ajuntament entregarà aquestes targetes a la Conselleria d’Educació que, al seu torn, les farà arribar als centres educatius perquè les distribueixin entre els alumnes que més ho necessitin.

El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha explicat que “estam treballant amb la Conselleria i l’IMI per reduir la bretxa digital a Palma. Aquestes tres-centes targetes permetran que tots puguin seguir el procés d’aprenentatge”. Per la seva part, el regidor d’Hisenda i Innovació, Adrián García, ha afirmat que “és important que la ciutadania tingui accés a les noves tecnologies, des de l’Ajuntament volem fer-les accessibles a tothom, i més ara davant la situació actual”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email