Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat reprèn la celebració de la Comissió de Centre Històric i Catàleg

La regidora de l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, en una imatge d’arxiu.

Palma, 2 de maig de 2020.- Les sessions del Consell de Gerència d’Urbanisme  es reprenen dimarts dia 5 de maig i se celebraran d’acord al règim de sessions habitual, és a dir el primer i tercer dimarts de cada mes. Davant la llarga durada de l’estat d’alarma i tenint en compte que el departament d’obres ha mantingut el ritme de tramitació d’expedients, la regidora de l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, afirma que “és necessari reprendre la Comissió de Centre Històric i Catàleg per no perjudicar als interessats amb expedients iniciats”.

Truyol exposa que “un dels objectius de Model de Ciutat és la protecció i posar en valor la riquesa urbana, arquitectònica i històrico-patrimonial de la Ciutat. Una Palma diversa i amb valors que hem de protegir, passi el que passi”.

Neus Truyol: “Garantim l’aprovació de llicències com a servei públic essencial per evitar perjudicar a la ciutadania”.

La Secretaria de Gerència ha convocat als membres amb dret a vot per celebrar aquesta sessió amb la modalitat telemàtica, i ha remès la documentació necessària per a la seva consideració.

Cal recordar que la disposició addicional tercera del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, suspèn els terminis administratius però la tramitació administrativa continua. “La tramitació de llicències és un servei essencial i en d’adaptar-nos a la nova normalitat mantenint les reunions dels òrgans col·legiats com són el Consell de Gerència, i Comissió de Centre Històric”.

“No ens aturam. Els funcionaris i funcionàries d’aquesta àrea continuen complint amb la seva feina de forma responsable i efectiva. I amb la celebració de la Comissió de Centre Històric i Catàleg continuem vetllant per la protecció del patrimoni i l’urbanisme d’elements catalogats, dels barris singulars, de la conservació del paisatge urbà”, afirma Truyol.

Truyol insisteix que “és una prioritat garantir la continuïtat en la tramitació de les llicències. Intentam que les afectacions damunt la ciutadania i l’economia siguin les menors possibles”.

Els membres amb amb veu i vot són representants de les següents àrees, entitats i col·legis professionals:

– Àrea Cultura

– Districte Centre

– Arqueòloga municipal

– Cronista de la Ciutat

– Col·legi oficial d’aparelladors i arquitectes tècnics

– Col·legi oficial arquitectes

– ARCA

– Bisbat de Mallorca

– Departament Patrimoni Consell Mallorca

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email