Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma Cultura publica les convocatòries per a la contractació d’espectacles als teatres municipals per a la temporada 2020-2021

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, en una imatge d’arxiu.

Palma, 4 de maig de 2020- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, han presentat avui les convocatòries per a la contractació d’espectacles als teatres municipals (Catalina Valls, Xesc Forteza i Mar i Terra) per aquesta temporada 2020-2021.

La convocatòria agrupa cinc convocatòries: Tot i Molt (per a espectacles familiars), Escena (programa de teatre d’autors de les Illes Balears, per a públic adult), Burball (mostra de teatre aficionat), 100% (programa musical de les Illes Balears) i Clàssica (programa de música clàssica i contemporània).

Al decàleg del Pla de Xoc presentat per la regidoria de Cultura fa unes setmanes, es fa una referència expressa al manteniment de les convocatòries dels teatres municipals. “El compromís de la regidoria ha estat ajornar i no suspendre les activitats previstes que s’hagin vist afectades per l’estat d’alarma. Per això, la convocatòria s’ha adaptat per complir amb aquest compromís i donar suport a les companyies locals” ha dit el director general de música i arts escèniques, Miquel Àngel Contreras, ja que “això generava molta preocupació i era una de les principals demandes del sector”

El tinent de batle de Cultura i Benestar social, Toni Noguera, ha ressaltat que la feina s’ha fet amb un diàleg constant amb el sector. “Hem augmentat els caixets d’alguns programes un 20%, i com ja vàrem anunciar, el 100% de la recaptació de tots els espectacles serà per a les companyies”, ha explicat el responsable de l’àrea de Cultura.

Noguera ha afegit que “hem introduït moltes demandes, sobretot pel que fa als criteris de valoració i puntuació, com afavorir la producció pròpia de les Illes Balears, però també pel que fa a la simplificació de les convocatòries en sí”. Així, pel que fa a les companyies locals, s’afegeixen criteris de puntuació específics a les convocatòries per a afavorir la seva contractació, excepte a Escena i 100% que actualment ja són programacions enfocades a la creació teatral i musical de les Illes Balears.

En paral·lel a aquestes mesures, s’està treballant per tal de signar convenis amb entitats professionals de les arts escèniques perquè puguin disposar dels espais municipals per a la creació.

Convocatòries:

Tot i Molt: es tracta de la convocatòria d’espectacles familiars. Aquests espectacles s’ofereixen als centres educatius a través del programa Palma Educa, però també compta amb espectacles per a famílies els caps de setmana. Un termini de presentació de propostes (maig).

Escena: programa de teatre per a públic adult que dóna suport a les produccions d’Illes Balears. Dos terminis de presentació de propostes (maig i octubre).

Burball: mostra de teatre aficionat que es realitza els mesos de setembre-octubre. Un termini de presentació de propostes (maig).

100%: programa musical d’autors de les Illes Balears per a presentacions de discos i gires de músics locals. Dos terminis de presentacions de propostes (maig i octubre).

Clàssica: programa de música clàssica i contemporània. Dos terminis de presentacions de propostes (maig i octubre).

De cada convocatòria en surt un espectacle al mes (des de setembre-octubre fins al maig-juny), amb diverses funcions en el cas de Tot i Molt i Escena. En el cas del Burball, es tracta d’una mostra de teatre amateur que es fa concentrada als mesos de setembre i octubre i que enguany celebrarà la seva XVI edició.

Per tal de facilitar la presentació de propostes durant l’estat d’alarma, s’ha habilitat un correu electrònic per poder-ho fer telemàticament (teatresmunicipals@palma.cat).

Les propostes se seleccionaran a través d’una comissió avaluadora que també inclou representants de les arts escèniques programadors i de l’àmbit educatiu, i la resolució es publicarà a www.palmacultura.cat. Hi haurà fins al dia 31 de maig per plantejar propostes.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email