Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La protecció del Jonquet serà una realitat en pocs mesos

Imatge de la barriada del Jonquet a principis de segle XX.

Palma, 5 de maig de 2020- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha comparegut en roda de premsa avui després de la celebració per via telemàtica del Consell de Gerència d’Urbanisme. Durant la compareixença ha manifestat la satisfacció per l’informe favorable del Pla especial de protecció de El Jonquet emès per la Comissió Balear de Medi Ambient.

“Aquest és un dels dos tràmits preceptius necessaris per a elevar l’aprovació definitiva del PEP de El Jonquet. Està sent una tramitació més lenta del que desitjàvem però estam ja en la fase final. En aquests moments, només ens falta rebre l’informe de Recursos Hídrics per completar l’expedient i poder afirmar que un des barris patrimonials més singulars de la ciutat queda protegit”.

Truyol ha recordat que el Ple de l’Ajuntament de Palma va aprovar inicialment el Pla especial de protecció de El Jonquet el juny de 2017, i la seva tramitació s’ha complicat des de fa gairebé 3 anys degut als estudis complementaris que s’han elaborat en relació al risc d’inundabilitat pel pas dels torrents de Sant Magí i de la Riera.

Imatge de la maqueta de la barriada del Jonquet.

“Estam en coordinació amb Recursos Hídrics, i fem feina de forma estreta perquè compartim l’objectiu de preservar i millorar els elements patrimonials que varen justificar la seva protecció com a Bé d’Interès Cultural”, ha afegit la regidora.

La regidora recorda que el PEP del Jonquet respon a les reivindicacions històriques dels veïns i veïnes del barri. “Es creen nous espais lliures, devora el Teatre Mar i Terra i al solar de Rentadors, deixam enrere projectes que desfiguraven el traçat urbà històric, esborram grans aparcaments soterrats i les grans construccions a primera línia, i sobretot es proposa edificabilitat equilibrada i respectuosa amb el BIC. El gran balcó a la mar que ofereix El Jonquet és per a gaudir-lo tots els veïns i veïnes de Palma”.

D’altra banda, també es regula els usos equilibrats entre barris i restaurants i la convivència veïnal amb una normativa de restricció de densitat que limita a 3 establiments cada 100 metres, similar a l’aprovada per Santa Catalina i els carrers per a vianants.

A més, Truyol ha recordat que el Pla especial permetrà fer viable la rehabilitació dels molins, que podran convertir-se en habitatges o en restaurants, i per tant recuperar-los com a elements patrimonials singulars del barri i la ciutat.

Pla Especial de Protecció del Jonquet.

Pel que fa als usos dels molins es permetran tots els que contempla el catàleg. Això sí, requereix de l’aprovació de la comissió del centre històric en relació a l’adequació de l’ús proposat a l’edifici.

Precisament i per tal de no perjudicar els interessats amb expedients iniciats davant la llarga durada de l’estat d’alarma, avui s’ha reprès la Comissió de Centre Històric i Catàleg per via telemàtica.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email