Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament tancarà al trànsit 14 quilòmetres de carrers

Palma, 6 de maig de 2020.-L’Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimecres les primeres mesures que es posaran en marxa a Ciutat per afavorir els passejos i la pràctica de l’esport. Així, s’obriran 14 kilòmetres de carrers que ocupen una superfície de 120.000 metres quadrats des d’aquest cap de setmana i cada cap de setmana des de les 6 del matí dels dissabtes fins les 23 hores dels diumenges. L’objectiu és guanyar espai per a la ciutadania per garantir que les persones puguin mantenir la distància de seguretat entre persones marcada pel Govern central dins la crisi sanitària provocada pel COVID-19.

Des de dissabte dia 9 de maig  i durant els propers caps de setmana se senyalitzaran com a zones per a vianants des de les 06:00 hores de dissabte i fins les 23 hores  de diumenge un total de 14 quilòmetres longitudinals distribuïts per tota la ciutat, que sumen una superfície de 118.047 metres quadrats habilitats per passejar i fer esport, el que equival a multiplicar per 17 la superfície de l’estadi de Son Moix, segons ha indicat el Tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau.

Zona 1. –Front Marítim: 9,3 quilòmetres.  En total s’habiliten davant del front marítim una superfície per a vianants de 74.850 metres quadrats per passejar.

  • Passeig marítim entre rotonda de Porto Pi i  Manuel Azaña: 5,4 quilòmetres lineals  que sumen una superfície de 54.600 metres quadrats.
  • Vicari Joaquim Fuster fins passeig des Born del Molinar: 311 metres que sumen  una superfície de 1.866 metres quadrats
  • Primera línea Platja de Palma avinguda Bartomeu Riutort entre c/Xabec i c/ Trobadors: 3,6 quilòmetres que sumen una superfície 18.384 metres quadrats.

Zona 2 .- Avingudes: 500 metres

Avingudes entre el túnel de General Riera fins a Sant Miquel. En aquest espai s’habiliten 6.000 metres quadrats de superfície per passejar.

Zona 3 .- Ronda nord Son Rapinya -3,5 quilòmetres lineals que sumen una superfície habilitada de 30.008 metres quadrats.

  • Carrer Miquel Llado ambdòs sentits entre rotonda Madre Alberta y rotonda son Quint: 881 metres lineals.
  • Entre rotonda Son Quint i rotonda cementeri La Vileta sentit La Vileta: 1,2 quilòmetre lineals.
  • Camí dels Reis entre rotonda de la base miliar Jaume II  y rotonda Madre Alberta: 1 quilòmetre lineal.

Zona 4 .- Nureddunna (Pere Garau): 290 metres que sumen 2.030 metres quadrats de superfície.

Zona 5 .- Pare Bartolome Pou (Bons Aires): 423 metres que sumen 2.961 metres quadrats de superfície habilidada per passejar.

Zona 6 .- Niceto Alcalá Zamora (Camp d’en Serralta-Es Fortí): 314 metres que sumen 2.198 metres quadrats de superfície.

L’Ajuntament senyalitzarà dins d’aquestes noves zones per a vianants un eix central mitjançant cons, habilitant així la circulació de vianants, bicicletes, patinets per la dreta i en cada sentit.

Una primera passa

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, que ha acompanyat el batle i altres regidors municipals a la roda de premsa, ha avançat que les mesures presentades són “una primera passa”, però que “cal transformar la mobilitat a mitjà i llarg termini per fer de Palma una ciutat més humana, amable i sostenible”.

Un total de 80 efectius, distribuïts en torn de matí i tarda, integraran el dispositiu policial d’aquest cap de setmana per dur a terme aquestes mesures. 

Les modificacions vials s’indicaran mitjançant tanques, cons i senyalitzacions verticals portàtils. Per a la zona de Passeig Marítim i Avingudes es destinen unes 250 tanques i mig centenar de discs. Així mateix, distribuïts per totes les zones que pateixen modificacions al trànsit es desplegaran mig centenar d’indicadors lluminosos.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email