Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS-Estimam Palma aprova una pla de feina per a redefinir l’espai públic de Palma per un postconfinament sostenible

Palma, 08 de maig de 2020.- MÉS-Estimam Palma va aprovar el passat 1 de maig un pla de feina per a redefinir l’espai públic de la ciutat en un “postconfinament sostenible”, així com el trasllat d’accions i propostes concretes als seus socis de govern per tal de d’aplicar-lo, segons ha explicat el coordinador de la formació en una roda de premsa celebrada aquest divendres. El document va ser aprovat per un 86% de la militància en una assemblea en línia celebrada per la formació ecosobiranista en la que també es van redefinir objectius i estratègies del partit en el context de crisi de la COVID-19, així com també en relació a l’ampliació de les terrasses.

Pel que fa a la redefinició de l’espai públic de la ciutat, els ecosobiranistes consideren que “les mesures per evitar la dispersió del virus no haurien d’implicar una tornada enrere dels avenços que ha assolit Palma en la mobilitat sostenible”, sinó que “aquesta crisi ha de permetre la transformació del model de mobilitat de Ciutat, de manera que no només s’afavoreixi el distanciament social, sinó també la lluita contra el canvi climàtic”, segons ha explicat Contreras.  

Miquel Àngel Contreras: “la crisi de la COVID-19 ha de permetre la transformació del model de mobilitat de Palma, de manera que no només s’afavoreixi el distanciament social, sinó també la lluita contra el canvi climàtic”

En aquesta línia, MÉS-Estimam Palma considera que “és important alliberar espai ocupat pels cotxes, i guanyar-lo per la mobilitat a peu, en bicicleta… modalitats més molt més segures pel necessari distanciament social; i és imprescindible fomentar el transport públic per a distàncies mitges-llargues per tal d’evitar desplaçaments en vehicle privat”.

A més, la formació ecosobiranista assegura que la transformació de l’espai urbà és una estratègia clara per a fomentar l’economia i donar resposta a la crisi del COVID19, una economia propera i més lligada al barri, així com a promoure activament la salut a través de la reducció de la contaminació i el foment de la mobilitat activa. “Tot això no només contribueix a frenar el canvi climàtic, sinó que fa de Palma una ciutat més agradable i amb major atractiu”, ha asseverat Contreras.  

“Postconfinament sostenible”

En concret, MÉS-Estimam Palma proposa repensar els usos de l’espai urbà afavorint primer l’estada, i després el trànsit. Això suposaria la restricció de la circulació als no residents a carrers que no formen part de la xarxa bàsica de mobilitat, la dedicació d’un carril per sentit al desplaçament en bicicleta als carrers de la xarxa principal (amb o sense carril bici), com a mesura clau per a promoure un canvi modal cap a la bicicleta; definir àmbits dins els barris on es redueixi o s’elimini el trànsit rodat de vehicles motoritzats, a mode de superilla temporal o permanent; i la minimització de l’impacte sobre el transport públic de les restriccions de circulació.

D’altra banda, la formació ecosobiranista aposta també per la potenciació de la bicicleta com a transport segur i sostenible amb l’execució dels carrils bicis ja previstos al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i la seva ampliació, el reforç del servei de BiciPalma amb noves estacions, i amb aparcaments per a bicicletes securitzats i programes de suport a la compra d’aquest vehicle.

També, per l’ampliació dels ja planificats així com l’ampliació de les voreres, per l’execució dels eixos cívics a Nuredduna i a Camp Redó-Cotlliure, la creació de noves zones ACIRE, la implantació de carrils BUS/VAO, la limitació de les velocitats i l’impuls del transport públic.

Finalment, en relació a l’ampliació de les terrasses, i segons ha explicat Contreras, el 86,8% de l’assemblea de MÉS-Estimam Palma va recordar que la salut és la primera qüestió a garantir. A més, “seguim defensant l’Ordenança d’Ocupació de la Via Pública aprovada la legislatura anterior i les condicions que s’hi establiren”, ha afirmat Contreras. Per això, l’assemblea ecosobiranista va dictar que qualsevol ampliació de l’espai ocupat per les terrasses de bars i restaurants haurà de fer-se en un context on no es redueixi l’espai per a vianants i es garanteixi el dret al descans del veïnat. “Estam satisfets amb la mesura adoptada finalment per Cort perquè en línies generals recull el mandat de l’assemblea”, ha afirmat Contreras.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email