Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’EMT reforçarà el servei en un 80% a partir de dilluns

Palma, 9 de maig de 2020.- L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ja està a punt per incrementar fins a un 80% els seus horaris des de dilluns dia 11 de maig, dia en què Palma entra a la fase 1 de la transició cap a la nova normalitat.

En aquest sentit, l’EMT recorda que per accedir al bus és obligatori l’ús de mascareta i validar el trajecte preferentment amb targeta ciutadana , Bono10 o bé aportant l’import exacte del bitllet senzill (2 euros) en la mesura que sigui possible. A la fase I l’ocupació dels busos és de fins a un 50% del seu aforament.

Així, dilluns el servei es reforça especialment a les línies que circulen per les zones de Palma més poblades (grans corredors) on,  en funció de cada línia, passarà un bus cada 7-15 minuts. Així, a les línies 3 (Pont d’Inca-Joan Carles I), 5 (Es Rafal Nou-Plaça Progrés), 7 (Son Gotleu-Son Vida) i 8 (Son Roca-Sindicat) que són les que registren més afluència de passatgers, circularà un bus cada 4-6 minuts en hora punta.

Es recuperen també els horaris habituals als corredors d’alta freqüència a les línies 4 (el Terreno, Portopí, Cala Major i ses Illetes), 7 (Son Rapinya), 8(Son Roca), 16 i 33 (General Riera), 12 i 24 (carretera de Valldemossa), 10 (Son Oliva, Son Cladera i sa Indioteria), 3 (carrer Aragó i Pont d’Inca), 5 (Pere Garau, Son Gotleu, es Rafal i es Viver), 7 (carrer Manacor), 12 i 24 (Foners i Nou Llevant), 35 (es Molinar, es Coll, Can Pastilla) i  25 (s’Arenal). També recupera el seu horari habitual després d’haver estat funcionant mitjançant taxi a la demanda durant els caps de setmana i festius la línea 23 (s’Arenal-Parc Aquàtic-Plaça d’Espanya).

També recuperen els seus horaris habituals les línies 6 (Son Espases-Sindicat), 14 (Sant Jordi-plaça d’Espanya), 20 (Portopí-Son Espases), 29 (Son Espases-plaça Progrés), 39 (Son Espases-Palau de Congressos) 46 (la Bonanova-Sindicat)  i 47 (Gènova-Sindicat) .

En el cas de les línies que circulen cap a Hospitals es mantenen els ajustos que s’han anat realitzat entre març i abril amb els torns dels seus treballadors, ja que aquesta coordinació ha resultat molt valuosa i molts treballadors sanitaris han confiat en el transport públic durant aquesta crisi sanitària de la covid-19.

Els vehicles que es desplacen a espais de Palma que no han recuperat encara la normalitat com la UIB, Port, Aeroport i la zona hotelera de Platja de Palma  mantenen horaris extraordinaris. Així, les línies A1 (Aeroport-Palma Centre), A2 Aeorport-s’Arenal), 1 (Portopí-Palau de Congressos) i 19 (UIB i Parc Bit-Porta d’es Camp) no s’han reforçat com si es feia a altres temporades turístiques.

Sis línies amb el servei de Transport a la demanda

Dilluns entra en vigor el servei de Transport a la demanda (TAD) a diferents trams de quatre noves línies: L9 (Son Espanyol-Sindicat), L11 (sa Indioteria rural-Sindicat), L3 (Pont d’Inca-Pla de na Tesa) i L22 (Cala Blava-plaça d’Espanya).

Aquesta nova modalitat de transport, que s’ha posat en marxa amb la col·laboració de les àrea de Mobilitat Sostenible i el sector del taxi, permet recuperar les línies 9  i 22 i reduir el temps d’espera dels usuaris a un màxim de 10 minuts. Cal recordar que TAD ha funcionat a determinats trams i horaris de les línies 23 en dissabtes, diumenges i festius i a la línia 31 (Sant Jordi-Sindicat) ha funcionat amb èxit mitjançant aquest servei des del passat 4 d’abril.

Les persones interessades a  poden sol·licitar Transport a la demanda ho poden fer via la App Spare: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sparelabs.platform.rider.base).

 En cas de precisar ajudar poden cridar per telèfon al 608790929. En haver sol·licitat el servei la persona usuària es desplaça a l’aturada indicada amb cinc minuts d’antelació.

Obertura de les oficines de l’EMT amb cita prèvia

Les oficines de l’EMT situades al carrer Anselm Clavé tornen a obrir les severs portes des de dilluns perquè els ciutadans puguin tornar a fer els seus tràmits de Targeta Ciutadana. Des de dilluns passat ja s’han concertat cites prèvies i es recorda que per ser atès cal haver demanat cita via la web https://citaprevia.emtpalma.cat/?seccion=citaPrevia&subSeccion=solicitud

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email