Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat aprova l’operació Habitatge Digne Litoral de Ponent a Cala Major i Sant Agustí

Edificis a Cala Major, Palma

Palma, 9 de maig de 2020.- La Junta de Govern ha aprovat aquesta setmana l’expressió d’interès presentada per l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat per a executar l’operació “Habitatge Digne Litoral de Ponent”, projecte que compta amb el finançament dels fons europeus FEDER i que té com objecte la inserció social dels residents més vulnerables del barri. Es tracta d’un tràmit imprescindible per a certificar el projecte i rebre la subvenció europea. La regidora Neus Truyol exposa que “aquesta operació és de les més importants dins el Pla Litoral de Ponent perquè és urgent ajudar les persones en situació vulnerable, ara més que mai”.

Ja fa dos anys que es fa feina en aquest projecte amb tres objectius relacionats amb l’habitatge, les famílies que hi viuen i el seu entorn. En aquest sentit s’han analitzat sis edificis d’habitatges de Cala Major i Sant Agustí i s’ha fet un diagnòstic social, arquitectònic i urbanístic que es presentà el mes de febrer. L’informe posava en evidència que existeix un gran nombre d’infrahabitatges, és a dir, habitatges que no compleixen les condicions d’habitabilitat mínimes i en la majoria de casos no es poden legalitzar. “Cala Major i Sant Agustí varen ser creats per a ser turístics i ara són residencials. Les mancances estan dins els habitatges i en seu entorn”, afirma la regidora.

Truyol: “Amb una import de 681.178,82€ impulsam un projecte de millora de la inserció social per als residents més vulnerables del barri a través de l’adequació i normalització dels habitatges i la millora del seu entorn”

En aquestes dues zones es va donar un procés de reconversió d’edificis turístics a edificis d’ús residencial durant els anys 70, finals dels 80 i principis dels 90. Aquests grans edificis es varen edificar en alçada per donar resposta a la gran demanda hotelera. La crisi turística va fer que es reconvertissin en petits apartaments per a residents. Aquests nous habitatges amb els anys han donat lloc a habitatges amb una sèrie de característiques comunes:

•         Infraestructures obsoletes.

•         Manteniment insuficient dels edificis.

•         Molta oferta d’habitatge econòmic a causa de les seves dimensions reduïdes.

•         Concentració de famílies vulnerables.

A més del diagnòstic, les intervencions realitzades també s’han centrat en els àmbits familiar, de convivència i de l’entorn en la millora de les condicions dels habitatges: a través de l’adequació i normalització dels seus habitatges i una millora general del seu entorn; en coordinació amb altres àrees municipals per a una millora d’espais i equipaments urbans i juntament amb una millora de les condicions sociofamiliars, ambientals, veïnals, urbanístiques i arquitectòniques de l’edificació i de les condicions d’habitabilitat dels seus residents.

L’objectiu és millorar les condicions d’habitabilitat dels nuclis i les condicions socials, laborals i veïnals dels residents.

El Patronat Municipal de l’Habitatge-RIBA és l’encarregat d’executar l’operació que té per objecte la inserció social dels residents més vulnerables del barri. Aquesta operació està emmarcada com una acció dins l’objectiu específic 9.8.2. “Regeneració física, econòmica i social de l’entorn urbà en àrees urbanes desfavorides a través d’Estratègies urbanes integrades”. prevista dins l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Pla Litoral de Ponent que compta amb finançament dels Fons europeus FEDER de fins el 50% de la inversió. La inversió total és de 681.178,82€, dels quals podran ser subvencionats 340.589,41€.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email