Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El centre de protecció animal de Son Reus reprèn el voluntariat per a l’atenció dels animals acollits

Voluntari de Son Reus, Palma

Palma, 11 de maig de 2020.- El Centre Sanitari de Protecció Animal de Son Reus reprèn a partir d’avui l’accés del voluntariat per col·laborar en el passeig dels cans, així com l’atenció presencial al públic per a adopcions i altres tràmits. Tant el voluntariat com el públic només podrà anar al centre amb cita prèvia i amb les mesures de prevenció adequades (guants, mascareta i reducció de l’aforament). Les persones interessades poden contactar telefònicament al 971438695.

Per tal de recuperar el servei de voluntaris que passegen els cans a Son Reus, amb les majors garanties sanitàries per a tots, des de l’àrea de Medi Ambient i Benestar Animal s’ha elaborat un pla de desescalada, que es podrà modificar segons les limitacions i obligacions que marqui l’estat d’Alarma i segons els resultats obtinguts al llarg de la seva aplicació. 

Mesures

Mentre es mantingui la situació sanitària actual s’aplicaran una sèrie de mesures que es podran anar desactivant a mesura que s’avanci cap a la nova normalitat:

  • La visita del voluntariat a Son Reus es concertarà mitjançant cita prèvia.  
  • No es podran accedir com a voluntaris si es pertany a un grup de risc (major de 65 anys o si es pateixen malalties), fins que es determini que és segur. 
  • Els voluntaris quan estiguin al Centre hauran de portar mascareta i guants. 

Per tal limitar i preveure riscos de contagi, el nombre de voluntaris que podran estar simultàniament a Son Reus, que és de 20 persones, es reduirà en cada fase al percentatge previst per activitats de prestació de serveis: un 30% durant la fase 1, el 40% durant la fase 2 i al 50% durant la fase 3. Sense perjudici de que la xifra pugui variar en funció de les circumstàncies i de la experiència.

Per facilitar la reincorporació de les persones voluntàries, des del propi Centre s’ha contactant amb voluntaris habituals, informant de la possibilitat de retornar a l’activitat i de les condicions per fer-ho. De fet, avui mateix ja estan cobertes les 7 places disponibles.

Així mateix, a partir d’avui es recupera l’atenció a la ciutadania presencial, sempre amb cita prèvia, al 971438695, per a les adopcions i altres tràmits. Els visitants hauran d’accedir a les instal·lacions municipals sempre amb guants i mascareta. Es reserva la franja horària de 9-10 h (de dilluns a dissabte) per a majors de 65 anys.

També es reprenen avui les intervencions d’esterilització a les colònies felines urbanes, també amb cita prèvia per part de les persones voluntàries responsables de cada colònia.

Activitat ininterrompuda

El centre de Protecció Animal de Son Reus ha estat operatiu totes aquestes setmanes des de la declaració de l’estat d’alarma. El personal del centre va assumir el passeig diari dels cans acollits, així com de l’atenció veterinària i altres cures per garantir el benestar de tots els animals del centre. Així mateix, va continuar l’habitual recollida d’animals perduts o abandonats i els tràmits de les adopcions iniciades prèviament a la declaració de l’estat d’alarma.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email