CulturaPatrimoni

Les Biblioteques municipals tornen a obrir aquest dimarts les seves portes per al préstec i devolució de llibres i tràmits de carnet

Biblioteca Ramon Llull, Palma.

Palma, 11 de maig de 2020- En compliment de les ordres ministerials publicades al BOE per a la Fase I de la desescalada, l’Ajuntament de Palma reobre aquest dimarts les biblioteques de Palma per a servei de préstec i devolució de llibres i per a tràmits de carnet. A partir de demà també obriran dos equipaments públics més: el Castell de Bellver i Can Balaguer, amb limitació d’un terç del seu aforament.

El criteri principal de la Regidoria de Cultura i de tot el consistori a l’hora de tornar a obrir els espais ha estat sempre complir amb les indicacions de reducció de serveis i aforaments per tal de garantir les mesures de seguretat sanitària tant per al personal com per als usuaris. “És imprescindible oferir espais segurs i de confiança a la ciutadania. Per tot això, s’obren de manera progressiva els centres d’acord amb el cronograma publicat pel Govern que preveu obrir biblioteques i museus en la Fase I, i centres d’exposicions i teatres a partir del 25 de maig. Els teatres no s’obriran fins a setembre però estam treballant la programació d’estiu al carrer a partir de finals de juny”, ha explicat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Antoni Noguera: “treballam per poder tornar a oferir espais culturals a la ciutadania i per poder reprendre l’activitat tan necessària per al sector, però sempre complint amb les indicacions de reducció de serveis i aforament per tal de garantir les mesures de seguretat sanitària”

Pel que fa a les biblioteques, s’han centrat en l’obertura de les de zona, que recuperen el seu horari habitual de dilluns a divendres, la biblioteca de Sa Petrolera i la biblioteca infantil del Nou Llevant i les biblioteques dels pobles de Sant Jordi, Son Sardina i barriades més vulnerables com Es Coll, Son Ximelis, Son Gotleu i Son Cladera. De les 21 biblioteques municipals no obriran encara les de Son Ferriol, Son Cànoves, Gènova, Santa Catalina, s’Indioteria i Son Rapinya.

Així, a partir de demà aquesta és la relació de biblioteques i horaris que s’obriran al públic:

  • Cort, Ramon Llull, Joan Alcover i Josep Maria Llompart (s’Escorxador):de dilluns a divendres de 8.30 a 20.30h
  • Son Cladera, Son Ximelis, Son Gotleu, Son Sardina, Coll d’en Rabassa, faran el seu horari habitual: dilluns i divendres matins de 8’30 a 14’30; dimarts, dimecres i dijous de 14’30 a 20’30, i dissabtes de 9 a 13h
  • Sant Jordi: Dilluns i divendres matins de 8’30 a 14’30, Dimarts, dimecres i dijous de 14’30 a 20’30
  • Molinar: de dilluns a divendres de 8’30 a 14’30h
  • Biblioteca infantil de Nou Llevant: Dilluns i dissabtes de 8’30 a 14’30. De dimarts a divendres de 15 a 20 (el seu horari habitual)

Com s’ha dit, en aquesta primera fase només està previst el servei de préstec i retorn de llibres o tràmits de carnets. Tal com marca el Butlletí Oficial de l’Estat, s’habilitarà un espai a la biblioteca per depositar, durant almenys 14 dies, els documents tornats o manipulats i disposar de carros suficients per al seu trasllat.

Segons l’observació de l’evolució de la situació s’anirà incorporant l’obertura de les sales per consulta, lectura i estudi en les següents fases. El servei d’Arxiu de Can Bordils, que no pertany a la xarxa de biblioteques però depèn de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, obrirà amb cita prèvia.

Pel que fa als espais museístics, el Castell de Bellver i el Casal Balaguer també obriran demà dimarts respectant totes les mesures proposades pel Ministeri. Per això tendran limitació d’aforament d’un terç de la seva capacitat. Les necessitats específiques de biblioteques, arxius, museus, teatres i centres d’art fa que els processos i les mesures s’hagin d’adaptar a les necessitats dels diferents espais. “Treballam per poder tornar a aquesta nova normalitat i disposar d’espais culturals oberts a la ciutadania per poder reprendre l’activitat, tan necessària per al sector artístic i cultural”, ha detallat Antoni Noguera. El Casal Solleric, s’incorporarà més endavant a la següent fase, i  la seva obertura està prevista per al dimarts 26 de maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *