Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La Junta de Govern aprova la liquidació del pressupost de 2019

Palma, 13 de maig de 2020.- La Junta de Govern ha aprovat la liquidació del pressupost de 2019, que es tanca amb un romanent ajustat net de 32,6 milions. Aquest romanent, amb la Llei d’Estabilitat Pressupostària vigent, no es pot emprar ja que la previsió és que l’Ajuntament tingui durant 2020 una minva d’ingressos de 34 milions d’euros, un fet que amb tota probabilitat implicarà acabar l’any amb dèficit i, per tant, no poder utilitzar el romanent.

El deute viu de l’Ajuntament a entitats bancàries a 31 de desembre de 2019 queda en 182 milions d’euros. El 2015 el deute era de 350 milions d’euros, per tant, en cinc anys s’ha reduït a la meitat. D’aquesta manera, actualment el deute viu consolidat queda en el 46,95 per cent dels ingressos corrents consolidats. El període mig de pagament a proveïdors és de 15,7 dies. Per últim, la regla de despesa, que permetia un increment del 2,7 per cent sobre la despesa de l’exercici anterior, s’ha executat al màxim de despesa permesa dins d’aquest límit.

Romanent

Tots aquests paràmetres permetrien poder emprar el romanent en acabar el 2020, però la previsió de tancar l’exercici 2020 amb dèficit ho fa inviable. L’Àrea d’Hisenda ha calculat que l’Ajuntament deixarà d’ingressar enguany 34 milions d’euros i, per tant, es tancarà l’any amb pèrdues. Unes pèrdues que provenen d’una minva d’ingressos relacionats amb l’activitat econòmica (exemple: impost de construccions, obertura d’establiments, ORA o multes, entre d’altres).

El romanent prové d’un increment dels ingressos: 7 milions d’euros en inspecció (plusvàlua, IAE i ICIO), 2,5 milions d’aportacions del’Estat (IRPF i IVA) i 3 milions en infraccions de trànsit. També hi ha hagut inexecucions pressupostàries habituals, sobretot dins un any electoral.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email