Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els residents a vuit nuclis singulars de menys de 5000 habitants de Palma i els seus nuclis de població podran passejar i fer esport sense franges horàries

Es Pil·larí, un dels pobles de Palma que no hauran d’aplicar les franges horàries.

Palma, 13 de maig de 2020.- L’Ajuntament de Palma ha determinat després de revisar el padró i amb el vistiplau de la Delegació del Govern que vuit nuclis de Palma de menys de 5.000 habitants els seus nuclis de població són Entitats Singulars de Població i, per tant, es poden acollir a l’article 5.2 de l’Ordre SND/380/2020, de 30 d’abril, on es disposa que les sortides per a passejar i fer esport es podran realitzar entre les 6 i les 23 hores i, per tant, sense franges horàries, sempre i quan es mantinguin dins la seva zona. D’aquesta manera, els residents a s’Aranjassa, Casa Blanca, Establiments, Gènova, es Pil·larí, Sant Jordi, Son Sant Joan i Son Sardina podran realitzar les activitats permeses en qualsevol moment entre les 6 i les 23 hores perquè són Entitats Singulars de Població. També s’inclouen dins la mesura es Pinaret, Establiments Nou i Vell, Son Espanyol, Son Gual, sa Garriga i Son Bessó.

D’aquesta manera, els nuclis singulars que tenen nuclis propis són Establiments (Establiments Nou, Establiments Vell i Son Espanyol), Sant Jordi (Son Gual), Casa Blanca (es Pinaret) i Son Sardina (sa Garriga i Son Bessó).

Es tracta de s’Aranjassa, Casa Blanca, Establiments, Gènova, es Pil·larí, Sant Jordi, Son Sant Joan i Son Sardina
 
Es Pinaret, Establiments Nou i Vell, Son Espanyol, Son Gual, sa Garriga i Son Bessó també s’inclouen dins la mesura

La Delegació del Govern va enviar a l’Ajuntament la nova interpretació de l’Ordre, segons la qual, quan s’al·ludeix a entitats d’àmbit territorial inferior al municipi, es pot interpretar que no es remet en sentit estricte al concepte jurídic-administratiu que recull la legislació, si no al concepte d’entitat col·lectiva de població com l’agrupació d’entitats singulars que defineix l’Institut Nacional d’Estadística (INE), i, en el cas de Balears, al concepte d’entitat singular de població. D’aquesta manera,  s’ha delimitat que els nuclis de Palma que tenen aquesta consideració i menys de 5.000 habitants són un total de vuit després que els tècnics de Població ho hagin estudiat i en base al padró municipal actualitzat. La decisió s’ha traslladat a la Delegació del Govern, que ha donat el seu vistiplau.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email