Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El termini per a sol·licitar bonificacions en l’IBI per família nombrosa s’amplia fins al 30 de maig

Palma, 15 de maig de 2020.- L’Ajuntament de Palma ha ampliat enguany el termini per a sol·licitar bonificacions en l’IBI per família nombrosa fins al 31 de maig, pe facilitar al màxim aquest tràmit i afavorir que es puguin beneficiar d’aquests descomptes el major nombre de famílies nombroses. Habitualment, aquest termini era fins al 30 de març.

Les persones interessades ho poden sol·licitar per seu electrònica i si opten per la via presencial, al registre de les OAC’s actualment obertes (Cort, Sant Ferran i Avingudes en horari de 8.30 a 14 hores). S’hi ha de presentar la sol·licitud juntament amb una còpia compulsada del títol de família nombrosa dels membres i la identificació de l’immoble mitjançant referència cadastral. En casos de separació, divorci o nul·litat s’aportarà, a més, còpia de la sentència judicial que declari qualsevol d’aquestes situacions.

Durant l’any 2019, 1552 famílies nombroses van ser bonificades d`IBI Urbana i 13 d’IBI Rústica. El descompte es realitza sobre el domicili habitual. Aquestes sol·licituds només les han de fer les famílies que ho demanen per primera vegada, perquè una vegada concedida la bonificació, aquesta es prorroga l’any següent presentar una nova sol·licitud, sempre i quan  es mantinguin les condicions per les quals es va concedir.

Estalvi

Econòmicament, aquestes bonificacions en l’IBI depenen del valor cadastral de l’habitatge. El descompte pot ser del 25%-50%-75%, fins al 90% del valor cadastral.

La mitjana de la bonificació donada va se del 72%, el que indica que majoritàriament es dona la del 90%. Això suposa que la mitjana d’estalvi de les famílies nombroses durant l’any 2019 ha estat de 275 euros per immoble.

Els habitatges amb valor cadastral superior a 200.000 euros no tenen bonificació.

Es pot trobat tota la informació al web municipal, www.palma.cat, a l’apartat de Gestió Tributària.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email