Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

PalmaEduca edita el Recull de Literatura i Foto Jove en paper i en format digital

Palma, 15 de maig del 2020- Des de fa 25 anys la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Palma promou la fotografia entre els joves de Palma amb l’activitat FOTO JOVE, de la mà de Pilar Negredo, la seva creadora. I des de fa 20 anys l’escriptura, amb l’activitat RECULL DE LITERATURA JOVE. Les obres que arriben a Educació gràcies al treball dels docents que les incorporen a les seves propostes i animen el seu alumnat. Un any més, el consistori edita ambdues propostes en un recull que es farà arribar en paper als centres educatius i també es podrà consultar en línia al web de Palma Educa. Un total de 3.243 alumnes han participat en les dues activitats: 2.054 ho han fet a través de relats i 1.189 a través de fotografies. De tot aquest material s’han seleccionat 60 escrits i 98 fotografies que ara es recullen en aquest volum.

El recull sorgeix d’una proposta de Palma Educa que convida els alumnes a reflexionar sobre la vida com a concepte de viatge i sobre el viatge com a concepte de vida tot partint del poema “Ítaca” de Konstantinos Kavafis.  A partir d’aquesta experiències n’han sortit fotografies –algunes de les quals ja s’han pogut veure en un vídeo resum- i també relats, que ara es posen a disposició de tots els ciutadans.

El RECULL DE LITERATURA és un recurs per al professorat de català d’ensenyament secundari i batxillerat. A més, és una oportunitat perquè els alumnes que se sentin bé escrivint puguin veure els seus relats publicats. Aquesta activitat és voluntària i des de principi de curs els centres poden proposar la participació al seu alumnat. Són els centres qui escullen quins escrits els representaran, per ser inclosos al recull.

El recull conté també imatges de FOTO JOVE, una altra activitat del programa Palma Educa, algunes de les quals ja s’han difós en un vídeo, ja que l’exposició que habitualment es feia al Casal Solleric en aquestes dates no ha pogut fer-se a causa de l’estat d’alarma decretat arran de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

Així, aquest recull esdevé una mostra ben actual dels sentiments i l’expressió joves entorn del tema que se’ls proposà: VIATGE A ÍTACA.  Malgrat aquesta proposta és anterior a la crisi sanitària, molts dels escrits i les imatges evoquen un procés, una odissea, un camí on continuar  aprenent a estar en el món. Els joves han pogut interpretar i reflectir pors, temptacions, adversitats, soledats, reptes i tots aquells sentiments o vivències que els han colpit.

A més de l’edició en paper que es farà arribar als centres educatius, el llibre digital es pot veure i descarregar a www.palmaeduca.cat . Al mateix web i a partir del setembre els docents podran fer la inscripció per participar en ambdues activitats de cara al proper curs escolar.

El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha remarcat que “aquest recull és una oportunitat única per conèixer de primera mà el talent creador que trobam entre els nins i nines de la nostra ciutat”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email