Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

49 comunitats de veïns dels barris del Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc culminen les obres de rehabilitació dels seus edificis

Habitatges rehabilitats amb la convocatòria de subvencions per a la rehabilitació d’edificis d’habitatges de la regidoria de Model de Ciutat, abans i després.

Palma, 19 de maig de 2020.- La regidora de l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat Neus Truyol ha comparegut en roda de premsa per fer balanç de la convocatòria de subvencions per a la rehabilitació d’edificis d’habitatges i que s’ha concentrat en 3 barris amb prioritat d’intervenció: Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc.

“Hem contribuït a dignificar els barris i millorar la qualitat dels edifcis. Que siguin més habitables. I a més, hem contribuït a la creació de comunitat de propietaris, millorar la cohesió i organització veïnal, aquest aspecte és fonamental per a fomentar i fer créixer els vincles dins una comunitat i augmentar la corresponsabilitat de l’espai compartit”. ha afirmat Neus Truyol.

Les actuacions subvencionades han estat dividides en dues línies. La primera dedicada a la rehabilitació de lesions a l’edifici que afecten a la seguretat constructiva i funcional de les façanes i altres elements comuns (baixants, balcons, accessos, impermeabilitzacions, etc.). I la segona línia s’ha centrat en l’adequació i neteja de les zones privades d’ús públic entre els edificis (arbrat en males condicions, voreres, il·luminació).

En total s’ha atorgat 39 subvencions a 47 comunitats de veïns i veïnes s’han organitzat per a dur a terme obres de rehabilitació dels seus edificis. La majoria de les obres ja han finalitzat, és a dir 27 de les comunitats. Algunes encara estan en marxa, unes 14, i en queden només 6 pendents d’iniciar les obres. Truyol afegeix que “les comunitats de propietaris disposen fins a final d’any per a justificar les obres realitzades, un termini ampli per a poder finalitzar i justificar les despeses”.

RESUM SUBVENCIONS CONCEDIDES
  Núm. Comunitats Import atorgat Estat
  47 757.299,59 € 14 iniciades, 27 finalitzades, 6 no iniciades
Son Gotleu 10 259.130,90 € 7 iniciades, 3 finalitzades
Verger de Lluc 13 269.631,90 € 3 iniciades, 10 finalitzades
Camp Redó 24 228. 536,79 € 4 iniciades, 14 finalitzades, 6 no iniciades

Les imatges adjuntes mostren la transformació exterior que té gran impacte, però també hi ha altres obres interiors que són molt importants com poden ser: renovació de les canonades d’evacuació, subministrament nou d’aigua potable, reparació d’humitats, reparació del forçat de l’escala, impermeabilització de les cobertes, portes d’entrada, adequació de comptadors.

A més de dignificar els barris i fomentar la creació de comunitat de propietaris, la subvenció pretén dos objectius també importants. Per una banda, millorar les condicions dels habitatges i continuar amb la tasca d’aturar la degradació d’algunes edificacions. I per una altra, la recuperació funcional i estètica dels barris del Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc, zones assenyalades com vulnerables i d’especial intervenció.

Habitatges rehabilitats amb la convocatòria de subvencions per a la rehabilitació d’edificis d’habitatges de la regidoria de Model de Ciutat, abans i després.

Les subvencions cobreixen el 90 o el 100 per cent del cost total de les obres, depenent de la línia atorgada. Les comunitats reben el 50% de la subvenció quan inicien les obres i l’altre 50% quan les finalitzen i les justifiquen.

En aquests moments s’està tramitant la línia de subvenció per al 2020 amb l’objectiu que estigui enllestida abans de l’estiu. Pel que fa al catàleg de barriades que s’hi poden acollir, la voluntat és incorporar-ne d’altres que també siguin vulnerables.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email