Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort es prepara per passar a la fase 2

Palma, 22 de maig de 2020.- L’Ajuntament de Palma prepara les seves instal·lacions i serveis per adaptar-los a la reobertura amb mesures de seguretat, seguint les indicacions que estableix el govern per a la Fase 2. Pendents de les normes que es publiquin, la previsió és que la reobertura es produeixi el proper dia 25 de maig en aquells territoris que estiguin preparats i que el Ministeri de Sanitat convalidi.

Així, partir de dilluns, la previsió a Palma, és permetre el bany a qualsevol hora a les cinc platges de Palma: Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí, Cala Estància, i Platja de Palma,  i reobrir les zones de bany. D’aquesta manera, a les platges de Palma s’haurà de garantir en tot moment els 2 metres de distància entre els diferents grups, que, com a màxim, hauran de ser de fins a 15 persones. Hi haurà informadors que explicaran les normes i els socorristes i els concessionaris ajudaran en aquestes tasques, a més de cartells informatius a totes les platges.

Els banyistes hauran de fer un ús responsable de la platja, tant des del            punt de vista mediambiental com sanitari. Els objectes personals, com tovalloles, hauran de romandre dins del perímetre de seguretat. No es podran fer servir les dutxes ni els banys. Estarà permès la pràctica d’activitats esportives, professionals o d’esbarjo, sempre que es puguin desenvolupar individualment i sense contacte físic, permetent mantenir una distància mínima de dos metres entre els participants.

IME: reobertura de les piscines de Son Moix, Germans Escales, s’Estel, Rudy Fernández, Marga Crespí i Son Roca per a abonats. S’haurà de demanar cita prèvia i es limitarà l’ús de la piscina a una persona per carril, tal i com estableix l’Ordre Ministerial, que podrà nadar durant 45 minuts.  Els vestidors només seran per canviar-se, no es podrà utilitzar ni la taquilla ni la zona de dutxes. No es faran nous abonaments ni accessos d’un dia. Hi haurà un horari preferent per als abonats jubilats entre les 8 i les 10 hores. Es podran demanar un màxim de dues hores per nadar durant la segona fase. S’obre el pavelló Joan Seguí per a entrenaments individuals del Palma Futsal i dels equips no professionals que ho vulguin.

EMAYA reobrirà els parcs verds de Son Castelló i Sant Jordi i del servei de recollida de trastos. Parcs Verds: es reobrirà servei en el seu horari habitual 8-20 h (darrera entrada 19:45). Es recomana que s’eviti acudir el primer dia de recuperació del servei. L’aforament estarà limitat a dos vehicles a l’interior del recinte,  i els seus ocupants hauran de dur mascareta. Com sempre, el servei és per aquelles persones que estiguin empadronades a Palma. Les empreses no poden dur els residus de la seva activitat principal.

Recollida de trastos: es reobre amb els horaris i dies de la setmana habituals. Es recomana que, si es tenen molts de trastos a casa, no es treguin tots el mateix dia per no saturar el servei. La recomanació és de quatre trastos per setmana.

Pel que fa als Mercats, es procedirà a la incorporació progressiva les seccions no alimentàries a tots els mercats temporals de les barriades per afavorir l’ocupació dels venedors i donar el servei a la ciutadania. Així, durant la Fase I s’han incorporat els venedors de línia no alimentària dels mercats temporals de Soler,Coll d’en Rabassa i la Vileta. Per a la Fase II es preveu la incorporació dels de s’Arenal-plaça dels Nins, Can Pastilla i Rafal Nou. El mercat de Son Ferriol incorporarà aquestes línies no alimentàries el 6 de juny.

L’Ajuntament reobrirà una Oficina d’Atenció a la Ciutadania més: Sant Agustí. A l’OAC de Son Moix només s’atendrà cites anul·lades abans de la declaració de l’estat d’alarma, com s’està fent a Son Ferriol. Per tant, a partir de la Fase II hi haurà obertes quatre OACs: Cort, Avingudes, Sant Ferran i Sant Agustí. A més, a partir de l’1 de juny s’ampliarà l’horari d’algunes OACs fins a les 17 hores per a tràmits urgents relacionats amb el padró amb cita prèvia, cita que es pot demanar telefònicament al 010

Cultura: reobertura del Casal Solleric a partir del 26 de maig i de la Fundació Miró Mallorca, del 2 de juny. Les biblioteques amplien serveis amb la consulta en sala, que tindrà una restricció d’aforament del 30 per cent.

Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus: increment de freqüència de visites programades a una cada 30 minuts. Es reprèn la esterilització d’animals adoptats al Centre (i que ja estan amb els seus nous  propietaris). El servei de voluntariat s’amplia fins al 40 per cent (8 voluntaris). S’haurà de demanar cita prèvia.

Benestar Social: un equip centralitzat farà la monitorització de totes les entrades noves i prestacions puntuals.  S’iniciarà l’atenció presencial amb cita prèvia durant aquesta nova fase. Reincorporació de serveis contractats socioeducatius.

Model de Ciutat: atenció presencial amb cita prèvia per a entrega d’expedients i llicències i consulta d’expedients de l’Arxiu d’Urbanisme. Manteniment de l’atenció ciutadana telemàtica, com fins ara. També es reobrirà l’Oficina Antidesnonaments amb cita prèvia per a entregar documentació, al temps que es mantindrà l’atenció ciutadana telemàtica.

Targeta ciutadana (entrega de targetes retingudes): s’obrirà el servei presencial els dilluns i els dimecres amb cita prèvia demanada per telèfon o per correu electrònic.

Escoletes: s’implementarà un servei de menjars saludables per a les famílies mentre es treballa en la reobertura dels centres en condicions de seguretat.

PalmaActiva: atenció al públic presencial amb cita prèvia a les àrees d’ocupació, promoció econòmica i comerç.

Noces: limitació d’aforament al 30 per cent. A la Sala de Plens és un màxim de 25 persones , amb protocols de distància física i seguretat.

Participació: es reprenen les Juntes de Districte l’1 de juny. La tercera setmana de juny es farien els Consells de Districtes.

A l’Empresa Funerària Municipal, les vetlles s’amplien fins a 15 persones.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email