Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS-Estimam Palma celebra la protecció de més de 200 hectàrees de la ciutat gràcies a l’aprovació de Decret de territori

Imatge de l’antiga plaça de bous de Son Puigdorfila Nou, una de les finques protegides pel Decret 9/2020 de mesures urgents de protecció del territori.

Palma, 27 de maig de 2020.- MÉS-Estimam Palma es congratula de la protecció de més de 200 hectàrees de la ciutat, gràcies a l’aprovació del Decret 9/2020 de mesures urgents de protecció del territori, impulsat per la Conselleria de Medi Ambient i el conseller Miquel Mir. En concret, el decret estableix la moratòria d’autoritzacions i llicències de en més de 50 hectàrees de sòls urbanitzables no consolidats i la desclassificació de 153,23 hectàrees d’urbanitzables no programats, entre les quals destaca la desclassificació de les 23,5 hectàrees de Son Puigdorfila Nou.

“És la regulació més ambiciosa dels darrers anys en matèria territorial, una aposta ferma i decidida pel decreixement i per aturar la destrucció del territori a la nostra illa i a la nostra ciutat”, ha assegurat Neus Truyol, que ha valorat aquest dimecres l’aprovació del decret de mesures urgents de protecció del territori i com afecta a la ciutat de Palma.

En concret, s’estableix una moratòria d’autoritzacions en més de 50 hectàrees de sòls urbanitzables no consolidats i la desclassificació de 153,23 hectàrees d’urbanitzables no programats, entre les quals destaquen les 23,5 hectàrees de Son Puigdorfila Nou.

Truyol ha explicat que el decret manté el mateix esperit i la mateixa línia de feina impulsada per l’àrea de Model de Ciutat des del passat mandat i que ara s’estan aplicant en la redacció del nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). Aquests eixos han permès la desclassificació de 60 hectàrees a Son Gual i 4,7 del bosc de Can Tàpera, la recuperació del canòdrom o la creació del primer bosc urbà, entre altres projectes. “Apostam pel decreixement i per optimitzar el sòl urbanitzable amb criteris de creixement sostenible al mateix temps que donam resposta a les necessitats d’habitatge i de serveis que la ciutadania té”.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha afegit que “amb aquesta línia de feina ja encetada, el decret suposa un impuls en l’anàlisi del planejament de la ciutat de forma més tranquil·la, ja que paralitza la tramitació de llicències i la impossibilitat de noves”.

Neus Truyol: “Aquest decret suposa una aposta ferma i decidida pel decreixement i per aturar la destrucció del territori, dues línies de feina amb les quals treballam des del passat mandat i que ara també s’estan aplicant en la redacció del nou Pla General d’Ordenació Urbana”

En concret, el decret té efectes en tres sentits: en els sòls urbans no consolidats, en la desclassificació d’urbanitzables i en el sòl rústic. Així, es desclassifiquen com a sòl rústic comú un total de 153,23 hectàrees de sòls urbanitzables no programats, entre els quals destaquen les 23,5 hectàrees de Son Puigdorfila Nou.

A més, el decret estableix una moratòria d’autoritzacions i llicències sobre sòl urbà amb urbanització no consolidada delimitats com unitat d’actuació, coneguts com a “falsos urbans” fins al 31 de desembre de 2021. Mentrestant, en el marc del nou PGOU, s’estan analitzant aquests sòls per tal de definir quin ús han de tenir aquests terrenys. A Palma afecta més de 50 hectàrees.

“Estam molt satisfets perquè, en definitiva, aquest decret suposa posar límits a l’especulació urbanística i als usos impropis del sòl rústic. Ens permet racionalitzar els serveis i el consum d’aigua, a més d’eliminar definitivament la possibilitat de construir a les APR, àrees de prevenció de risc”, ha conclòs Neus Truyol.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email