Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

PalmaCultura aprova la convocatòria per a les ajudes als espais culturals

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, en una imatge d’arxiu.

Palma, 27 de maig de 2020.- La Junta de Govern ha aprovat avui les bases de la convocatòria de subvencions per als espais culturals de Ciutat. “Es tracta d’uns ajuts que s’atorguen anualment, però enguany feim un esforç encara més important i incrementam l’import que s’hi destina respecte a l’any passat fins arribar als 150 mil euros perquè volem fer costat al sector en aquests moments tan complicats”, ha dit el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Per a acollir-se als ajuts cal que aquests espais hagin tengut activitat durant el 2019 i el termini per a presentar sol·licituds és de 20 dies naturals comptats des de l’endemà que es publiqui aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

A la convocatòria, s’hi poden presentar sales de teatre, dansa, circ i altres disciplines de les arts en viu; sales de música; espais de creació i exhibició i artística i cultural; llibreries, galeries d’art i cinemes que no tenguin més de 7 sales d’exhibició. Les ajudes econòmiques es distribueixen per trams, segons els metres quadrats dels espais, i gairebé tots els trams han duplicat la partida econòmica:

                                       2020                       2019

  • fins a 300 m2         2.000 €                  1.000€
  • de 301 a 500 m2       3.000 €                  1.500€
  • de 501 a 800 m2      4.000€                   2.500 €
  • de 801 a 1.000 m2  5.000 €                   –
  • més de 1.000 m2     12.000 €               6.000 €

Així, els espais de més de 1000 metres tindran l’opció de rebre fins a 12.000 euros. El màxim d’aquestes ajudes era de 6.000 euros l’any passat. Els espais de menys de 300 metres, el tram més petit fixat a la convocatòria, poden optar a un ajut de 2.000 euros, mentre que el 2019 el màxim atorgat era de 1.000 euros.

També es crea un nou tram, el de 800 a 1000 metres, per respondre a les necessitats i les particularitats d’aquests espais i que comptarà amb un màxim de 5.000 euros.

“Complim i complirem punt per punt el pla de xoc que presentàrem, és el nostre compromís i el full de ruta que seguim”, ha explicat Noguera.

Projecte de rehabilitació del Castell de Bellver

A la Junta de Govern d’avui també s’ha aprovat el projecte bàsic i d’execució de les obres de la consolidació estructural del segon recinte defensiu, reposició del llenç ruïnós del bastió de ponent i l’estudi de pavimentació del fossat interior del Castell de Bellver presentat per Fernando Cobos Estudio Arquitectura, SLP. També inclou la direcció d’obra i la coordinació de seguretat i salut en fase d’execució de les obres. L’aprovació del projecte de rehabilitació d’avui és una passa prèvia per a la licitació de les obres que s’espera puguin començar a finals d’enguany.

Les obres tenen un cos aproximat de 750.000 euros, que provenen de la subvenció que el Consell concedí a l’Ajuntament de Palma en el marc de la Llei de Capitalitat. Consistiran en la intervenció d’una part del Passeig de Ronda i la Murada que va des del Baluard de Ponent fins al Baluard Sud. El projecte de rehabilitació solucionarà els actuals problemes de drenatge de les aigües pluvials i recuperarà l’estabilitat del terreny i de la murada. En total, la rehabilitació afectarà gairebé un 40 per cent de la superfície exterior del Castell.

“En aquests moments la rehabilitació del patrimoni és una línia de feina clau, per això ens congratulam que avui es faci una passa més en la rehabilitació del Castell de Bellver. Aquest és l’exemple que la inversió en projectes de rehabilitació del patrimoni públic contribueixen a la dinamització econòmica del sector de la construcció a més de garantir la preservació d’uns bens insubstituïbles que conformen la nostra identitat”, ha explicat el regidor Antoni Noguera. Aquestes obres de rehabilitació responen a la necessitat d’esmenar les patologies del cos del castell i els seus diferents recintes defensius, així com la murada exterior del segon recinte i també dels murs del tercer recinte, per garantir l’estabilitat de totes les edificacions.

El Castell de Bellver està declarat monument historicoartístic, amb la consideració de bé d’interès cultural, i està inclòs al Catàleg de protecció d’edificis i elements d’interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic de Palma del vigent Pla general d’ordenació urbana de Ciutat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email